Európa és Afrika legjobbjai Ikrényben
2023. augusztus 30.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

2023. augusztus 28-szeptember 2. között rendezik meg a 24. Wakeboard és Wakeskate Európa- & Afrika- bajnokságot az ikrényi Westside Cable Parkban. Az esemény megnyitóján a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, Sport-táplálkozástudományi Központjának munkatársai is aktív résztvevőként szerepeltek.

A rendezvényt Szakszon Flóra és Jenes-Kis Virág párhuzamosan angol és magyar nyelven vezette le. A nemzetközi szövetség képviselője mellett köszöntőbeszédet mondott dr. Szilágyi-Utczás Margita, a Központ igazgatója, aki a nagy volumenű hazai rendezésű sporteseményeket összefoglalva köszöntette a sportolókat. Őt követte Shenker-Horváth Kinga, a Központ vezető dietetikusának beszéde, aki, mint a Magyar Vizisí és Wakeboard Szövetség elnöke nyitotta meg a bajnokságot. Beszédében kitért arra is, hogy ilyen presztízsű sporteseményt 21 év után rendezhetett meg újra Magyarország. A 2002-ben, Dunaharasztiban megrendezett Európa-bajnokságon Kinga még versenyzőként szerepelt, azóta pedig már 9. éve a hazai szövetség munkáját vezeti.

Európa és Afrika legjobbjai Ikrényben

Az ötnapos Európa- és Afrika-bajnokságon 19 ország 172 sportolója mérheti össze tudását junior, master és senior korcsoportokban. A magyar csapat 16 fővel vesz részt a versenyen, éremesélyes indulókkal, akiknek szurkolhatunk.

A döntőket a hét második felében, csütörtök, péntek és szombaton rendezik meg, melyet online élő közvetítéssel követhetünk.

Élő közvetítés >>>

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!