Szuperlatívuszokban beszéltek az atlétikai világbajnokság önkénteseinek munkájáról
2023. augusztus 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Többek között Orbán Viktor miniszterelnök és Németh Balázs, a vb lebonyolításáért felelős cég vezérigazgatója is dicsérte a tegnap zárult budapesti atlétikai világbajnokságon dolgozó önkéntesek munkáját.

Augusztus 27-én, vasárnap fejeződött be a budapesti atlétikai világbajnokság, amelynek önkéntesprogramjával, egész pontosan az önkéntesek munkájával kapcsán több hazai vezető (sport)politikus és sportszakember is megszólalt.

Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-bejegyzésében köszönte meg az önkéntesek tevékenykedését.

Magyarország újra bizonyított. Köszönjük a szervezők és az önkéntesek munkáját!” – olvasható a bejegyzés.

Fürjes Balázs, a szervező­bizottság társelnöke szintén Facebook-bejegyzésben magasztalta az önkénteseket.

„Sebastian Coe-val egyetértésben, a Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokság szervezőbizottsága társelnökeként ma Nemzetközi Fair Play-díjra jelöltem a vb önkénteseit…a világbajnokság 2500 önkéntese Magyarország legszebb arcát mutatta vendégeinknek és a magyar közönségnek. Szívvel-lélekkel dolgoztak, és hihetetlenül profik voltak. Bárki bármit kérdezett vagy kért, két kifejezés biztosan hiányzott a szótárukból: egyszer sem ejtették ki, hogy lehetetlen vagy hogy nem tudom. Mindig frissek, segítőkészek, barátságosak voltak, minden helyzetben a megoldást keresték, és mindig meg is találták. Kilenc napon át ők voltak Magyarország vezető diplomatái, kétezer-ötszáz magyar nagykövet, akik kiválóan képviselték hazánkat. Hála és köszönet nekik! Már egyeztettem Kamuti Jenővel, a Nemzetközi Fair Play Bizottság magyar elnökével, ő jó esélyt lát arra, hogy jelölésem célba érjen és a budapesti vb önkéntesei Nemzetközi Fair Play-díjban részesüljenek.”

Németh Balázs, az atlétikai világbajnokság lebonyolításáért felelős Budapest 2023 Nonprofit Zrt. vezérigazgatója a záróünnepségen és a Sportrádióban méltatta az önkéntesek elkötelezettségét.

„Példát mutattunk lelkesedésből és munkabírásból. Jó kémia alakult ki minden szervezőbizottsági tag és a szervezőbizottság vezetői között” – hozzátéve, hogy az esemény során adódott ugyan néhány embert próbáló helyzet, az önkénteseknek és felkészültségüknek hála nem volt semmilyen komolyabb probléma.   

Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, a vb kormánybiztosa eképpen fogalmazott:

„Köszönettel tartozunk mindenkinek, aki részt vett a szervezésben és az előkészítésben. A Magyar Atlétikai Szövetségnek a sportszakmai segítségért, a magyar kormánynak a feltételekért, Németh Balázs vezérigazgató úrnak és a szervezőbizottság minden tagjának, továbbá a sportvezetőknek, sportolóknak, önkénteseknek és a szurkolóknak.”

A hazai rendezésű vb önkéntesprogramját a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem szervezte és bonyolította dr. Perényi Szilvia, az önkéntesprogram igazgatója, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem sportmenedzsment tanszék docensének vezetésével.

Fotó: Zsigmond László Hungary (Aips Mem)

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!