Önkéntesek napja az atlétikai világbajnokságon
2023. augusztus 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A csütörtök az önkéntesek napja volt a Budapesten zajló atlétikai világbajnokságon, csodálatos élménnyel gazdagodtak a fiatalok – és nem csupán ők.

Több mint 90 ezer óra – még nincs vége a Budapesten zajló, óriási sikerű atlétikai világbajnokságnak, de az önkéntesek már ennyi időt szántak a világbajnokság segítésére.

Csütörtökön őket ünnepelte a vb, s lehetőségük nyílt ott versenyezni, ahol ezekben a napokban a legnagyobb sztároknak, a Nemzeti Atlétikai Központban. Több mint 260 futó érkezett, végigszurkolták egymás futamait, életre szóló élménnyel gazdagodtak.

„Öt 4x400 méteres váltófutást is rendeztünk számukra, mindegyik váltóban két-két fiú és lány szerepelt – mondta megkeresésükre dr. Perényi Szilvia, az önkéntesprogram igazgatója, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sportmenedzsment Tanszékének egyetemi docense. – Ezen kívül indítottunk három 400 méteres futamot, minden futamban tizenhatan indulhattak. Igazi örömfutássá alakult óriási érdeklődés mellett, hatalmas élmény volt ennyi csillogó szemet látni. Az önkéntesek rajtszámot kaptak, amelyen az önkéntes nap és a váltó megjelölése szerepelt, eltehették emlékbe. Ajándékot is kaptak: a világbajnokság logójával ellátott napszemüveget, sőt meglátogatta őket a vb kabalaállata, Youhuu, és közös fotók is készültek a lelátón. A versenyzők között szerepelt a 79 esztendős Kéri Gerzson matematikaprofesszor, aki több maratont futott már le, s manapság is rendszeresen rajthoz áll a tájékozódásifutó-versenyeken. Egy szó, mint száz, csodálatos élmény volt ez a nap az önkénteseknek.”

A napi program keretében Youhuu ellátogatott az önkéntes központba és az önkéntesek a stadion lelátóján közös fotót készítettek a kabalaállattal.

Az augusztus 19-én kezdődött és most vasárnap véget érő budapesti atlétikai világbajnokság önkéntesprogramjának megszervezését a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem is segítette.

Mint ismert, világbajnokság csütörtöki versenynapján összeütközött két, a versenyzőket és a stábtagokat szállító elektromos autó. A baleset a Nemzeti Atlétikai Stadion folyosóján történt, ahová a bemelegítőpályáról vitték át a sportolókat az úgynevezett „call roomba”. Mint megtudtuk, a két elektromos autót hivatásos sofőrök vezették, a balesetben a vb alatt eddig is kiválóan teljesítő önkéntesek nem voltak érintettek.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!