Zöld önkéntesek és a Zöldövezet
2023. augusztus 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az atlétikai világbajnokság önkéntesei csatlakoztak a vb fenntarthatósági programjához, megalakítva a Volunteer GREEN Force csapatát. Mondhatjuk, narancssárga az új zöld!

 A csapat célja, hogy szebbé, tisztábbá varázsolják a stadiont, mindezt az újrahasznosítás jegyében.

A Volunteer GREEN Force csapatának önkéntesei betekintést nyerhetnek a világbajnokság fenntarthatósági programjába, megnézhetik a hulladékkezelésért felelős Zöldövezet csapatának munkáját, bejárhatják a munkafolyamatok helyszíneit, és csatlakozhatnak az önkéntesek új petpalackmentő PETman! 🦇 csapatához – mondta Perényi Szilvia az önkéntesprogram igazgatója az új kezdeményezésről.

Nagy öröm számunkra, hogy az önkéntesek segítik a hulladékkezelésért felelős Zöldövezet munkáját. A Zöldövezet célja a több mint tízezer PET palack megmentése. A délelőtti és délutáni program között a lelátóról összeszedik a PET palackokat újrahasznosítás céljára, ezzel védve a bolygót a szemeteléstől. A 10 m³ PET palack újrahasznosításával közel 700 kg szén-dioxid kibocsátását válthatjuk ki – emelte ki Schmitt Petra, a szervező bizottság fenntarthatósági menedzsere.

Az Önkéntes Program számára kiemelten fontos a fenntarthatóság. Koordinátorunk, Keserű Márton tartja a kapcsolatot a Zöldövezet munkatársaival, és minden nap vezeti a csatlakozni vágyó önkéntesek csoportját, akik két verseny session között segítik a petpalackmentő PETman! 🦇 kihívást.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!