Dietetikusok a Soproni Darazsaknál
2023. augusztus 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A sportspecifikus dietetikai szakemberek képzésének szakmai gyakorlata keretében a tavalyi évhez hasonlóan, idén is lehetőség nyílt ellátogatni a Soproni Darazsakhoz. 

Az egyedülálló posztgraduális képzés hallgatói a Sport-táplálkozástudományi Központ dietetikusai és egyben a képzés oktatói, Shenker-Horváth Kinga, Szakszon Flóra és Jenes-Kis Virág kíséretében izgalmas gyakorlaton és bemutatón vehettek részt.

A gyakorlatot és a körbevezetést korábban végzett hallgatónk, a sport-specifikus dietetikai szakember, a Soproni Darazsaknál dolgozó Fülöp Lili koordinálta.

A hallgatók betekintést kaphattak a Darazsak szervezeti felépítésébe, a dietetikusi munkába, ugyanakkor megismerkedhettek közelebbről a Catapult rendszerrel és annak működésével, fontosságával, majd pedig egy jól szervezett és felépített rehabilitációs részleget és eszközparkját is megnézhették. Bepillantást nyerhettünk Czukor Dalma és Brooks Jelena kosárlabdázók egyéni edzésébe.

Hallgatóink nagy lelkesedéssel vettek részt a dietetikus oktatóik szervezte szakmai gyakorlaton, melynek célja az volt, hogy bemutassa a korábban megszerzett elméleti tudás gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit.

Külön köszönet jár Fülöp Lili sportspecifikus dietetikai szakembernek a szervezésért és a különleges lehetőségért!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!