Repülőrajtot vettek az atlétikai vb-re készülő önkéntesek
2023. augusztus 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Már zajlanak az előkészületek az augusztus 19-én kezdődő budapesti atlétikai világbajnokságra, a munkát megfelelően kiképzett, már több mint tízezer órát ledolgozó önkéntesek is segítik.

Augusztus 19. és 27. között Budapesten rendezik a világ harmadik legnagyobb sporteseményét, az atlétikai világbajnokságot, vannak azonban, akik már most kedden, augusztus 1-jén vb-üzemmódba kapcsoltak: megérkeztek az első önkéntesek segíteni az előkészületeket. Mint ismert, az önkéntesprogram megszervezését a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem segíti, sőt az egyetem Csörsz utcai létesítménye lesz a világesemény egyik edzőhelyszíne. A vb idején a TF-en rendeznek egy egynapos szakmai konferenciát, amelyen a világ legjelentősebb sporttudósai vesznek részt, továbbá itt tartanak majd szakmai fórumokat az atlétika világának edzői a Coaches’ Club napi eseményein.

„Az önkéntesek segítenek a formaruhák rendezésében és kiosztásában, a catering területen, az akkreditációs központban, kicsomagolásokban és berendezésekben. Toborzásunk során eljuttattuk a csatlakozás hírét egyetemek hallgatói, középiskolák tanulói és a széles sporttársadalom részére. Áprilisban az önkéntesek általános képzésén több mint 2000 önkéntesünk volt jelen. Ezt követően egyetemünk 23 területi képzésnek adott otthont, tananyagokat fejlesztettünk, toboroztunk és kiképeztünk több mint 60 önkéntes koordinátort. Önkénteseink már a világbajnokság előtt elkezdték munkájukat. Több mint százan segítették az elmúlt négy hónapban a MOWA atlétikatörténeti kiállítás működtetését, és jelen voltak a vb hét roadshow-helyszínén, a Nemzeti Atlétikai Központ megnyitóján, valamint a világbajnokság tesztversenyén, az idei magyar atlétikai bajnokságon is. Mérlegünk több mint 10 300 ledolgozott önkéntes óra!” – tudtuk meg dr. Perényi Szilviától, az önkéntesprogram igazgatójától, a TF Sportmenedzsment Tanszékének egyetemi docensétől.

A napokban elkészült a kisfilm, amelyet a világbajnokság tesztversenyének számító magyar bajnokságon forgattak az önkéntesek közreműködéséről. Az Önkéntesek az atlétikáért című, angol verzióban is látható alkotást a TF sportszervező szakán végzett, több világversenyen közreműködött Harmathy Balázs készítette. Szakdolgozatát is az önkéntesség digitális megjelenítésének témájában írta, a birkózó-világbajnokság önkénteseiről digital strory telling módszerével készített filmje az OTDK-n különdíjat kapott.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!