Kiválósági Képzés az Új-Mexikói Egyetemen
2023. július 31.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ismét indult a Kiválósági Képzés a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem valamint a University of New Mexico Teaching Excellence közös programjaként.

Az idei évvel ismét elindult amerikai partner egyetemünkkel közös képzésünk, mely lehetőséget kínál nemzetközi képzéseken oktató oktatóinknak számára, hogy anyanyelvi környezetben fejlesszék oktatási módszereiket. 

A program során a résztvevők betekintést nyernek a University of New Mexico (UNM) által alkalmazott oktatásmódszertanokba, és nyelvi készségeiket és szakmai network-jüket is fejleszthetik.

A 4. csoport ezúttal hibrid oktatásban részesült. Az idei háromhetes képzés felépítését tekintve egy hét online, két hét jelenléti oktatában zajlott Albuquerque-ben  (NM, USA). A szervezésben a UNM Nemzetközi Iroda (GEO) új globális programok szakértője, dr. Sue Wilder vett részt, aki korábban a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Nemzetközi Napjain vendégelőadó valamint, dr. Paul Edmunds, a Center For English Language & American Culture  (CELAC) vezetője, aki szintén több alkalommal tartott workshopot egyetemünkön.

Oktatóink számára az amerikai egyetem légköre, infrastruktúrája, szolgáltatásai, adminisztratív munkamódszerei és oktatásmódszertana rengeteg lehetőséget adott, hogy fejlesszék szakmai és interkulturális képességeiket, illetve tudományos kapcsolatrendszerüket, ami elengedhetetlen oktatás minőségének növeléséhez a nemzetközi képzéseken, valamint nagymértékben hozzájárul az Egyetem által meghatározott Nemzetköziesítési stratégiában célként kitűzött külföldi hallgatói létszám növeléséhez. A UNM 4. csoport tagjai: dr. Ambrus Míra, Balog Orsolya, dr. habil. Csányi Tamás, Horváth Kinga Kincső, Nusser Tamás, dr. Rácz Katalin, Szabó Péter, dr. Szájer Péter, Széles József és Ammerling Vivien.  

A program tartalmazott angol nyelvi órákat, oktatásmódszertani workshopokat, melyek magukban foglalták az ún. Teaching excellence és classroom management témákat. A képzés lehetőséget adott az amerikai oktatási módszerek megismerésére, valamint angol nyelvi prezentációs készségek és kurzusleírás-készítő módszerek elsajátításához.  A program szervezői segítséget nyújtottak az oktatóknak a kapcsolatfelvételben, előre egyeztetett meetingek keretében segítették a kapcsolatépítést, új lehetőségek feltárását a két egyetem között különböző tudományos és sportszakmai területeken.

Gratulálunk oktatóinknak, akik szorgalmasan, kitartó munkával teljesítették a képzést, és kiválóan képviselték a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemet csakúgy, mint az előző évek csapatai. Jelenleg több mint 40 egyetemi oktató rendelkezik a University of New Mexico által kiállított oklevéllel, mely tanúsítvány arról, hogy az egyetem oktatói világszínvonalú amerikai oktatási módszerek birtokában közreműködhetnek nemzetközi képzéseinken, valamint tovább tudják adni a megszerzett tudást. A kint megszerzett tudás segítségével növelhető a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem nemzetközi képzéseinek színvonala és létszáma is.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!