Harmadik éve értéket és minőséget kínál szolgáltatásaival a Sport-táplálkozástudományi Központ Analitikai Laboratóriuma
2023. július 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sport-táplálkozástudományi Központ Analitikai Laboratóriuma, mint az „ÉV Felfedezettje”, 2021-ben nyerte el először, az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatának jogát.

Azóta a WADA tiltólista változásait dinamikusan követve, folyamatosan bővülő szolgáltatási palettájával a Laboratórium nemcsak hazai, valamint közép- és kelet-európai szinten vált egyedülállóvá, hanem immáron harmadik évben felelt meg az „Érték és Minőség Nagydíj” Pályázat Kiírói Tanácsa által rögzített követelményeknek.

A Laboratórium kiépítése, környezeti feltételei és műszerparkja kielégíti a XXI. századi igényeket, szakembergárdájának kompetenciája nemzetközi szinten is kiemelkedő, amit a megjelent tudományos közlemények és a nemzetközi laboratóriumokkal való, több területre is kiterjedő összemérési vizsgálatok is bizonyítanak. Megrendelői igényre szabott vizsgálatok, módszerfejlesztések, étrend-kiegészítőkben előforduló komponenscsaládok (anabolikus ágensek, stimulánsok, narkotikumok, kannabinoidok, foszfordiészteráz-gátlók, laxatív hatású anyagok) mérése képezi a profilját.

A laboratórium csapatát gyakorlatilag két éve változatlan összetételben, dr. Szilágyi-Utczás Margita vezetésével, dr. Pálinkás Zoltán (laboratóriumvezető-helyettes), Király Réka (laboratóriumi mérnök és technikus), Bartha Hajnal (laboratóriumi technikus), Schreiberné Molnár Erzsébet (minőségirányítási szakértő) és Szemők Szilvia (ügyintéző és minőségirányítási vezető) alkotja.

Érték és Minőség Nagydíj hivatalos okirata >>>

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!