Légy fitt, készülj velünk a vb-re is! – edzésprogram önkénteseknek
2023. július 20.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság közeledtével nemcsak a sportolóknak, hanem az eseményen közreműködő önkénteseknek is fontos, hogy testileg és lelkileg is felkészüljenek a megméretésre.

Ennek érdekében az Önkéntesprogram edzéstervet készített számukra, amely egy könnyed futó-gyalogló, heti 3-4 alkalommal végzendő mozgásprogramot jelent.

Az önkéntesek edzésprogramját a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Atlétika tanszékének egyetemi docense, dr. Gyimes Zsolt állította össze. Zsolt maga is válogatott középtávfutó volt, valamint olimpikon edző, csaknem 30 éve szolgálja a sportágat. Több magyar bajnokot is nevelt, közötük a 32-szeres országos bajnok, olimpikon, háromszoros világbajnoki elődöntős, országos csúcstartó Kazi Tamást is, akit ő fedezett fel.

2019-től 2022-ig a Magyar Atlétikai Szövetség távfutásért felelős szakági referense volt, 2014-ben pedig önálló cikke jelent meg a neves New Studies in Athletics folyóiratban a 800 méteres síkfutás taktikájáról. Huszonkilenc éve tanítja a TF-en a futás – elsősorban a távfutás – elméletét és gyakorlatát, így kellő szaktudással állította össze a mozgásanyagot.

A világbajnokság önkéntesei választhatnak a kezdőknek, illetve haladóknak összeállított edzéstervből kornak, illetve edzettségi szintnek megfelelően. A gyakorlatok elvégzése naponta néhány percet vesz igénybe, ami nem tűnik ugyan soknak, hosszú távon azonban rendkívül jótékony hatása van.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!