Jelesre vizsgáztak az atlétikai világbajnokság önkéntesei a tesztversenyen!
2023. július 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Jöhet a világbajnokság! Az atléták idei országos bajnokságán ragyogóan teljesítő önkéntesek készen állnak a nagy feladatra, izgatottan várják az augusztus 19. és 27. között Budapesten rendezendő atlétika vb-t.

Múlt hét végén rendezték meg a 128. atlétikai országos bajnokságot, amely egyúttal a közelgő budapesti világbajnokság tesztversenye volt. A kétnapos viadal lebonyolítását több mint 300 önkéntes segítette, jelentős mértékben hozzájárulva a rendezvény sikerességéhez. A magyar atlétáknak elsőként nyílt lehetőségük versenyezni a közelmúltban átadott Nemzeti Atlétikai Központban, a vb „otthonában”.

Az országos bajnokság idején képezték ki a média, illetve a versenyrendezés funkcionális terület 300 önkéntesét is. Mint ismert, az önkéntesprogram megszervezését a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem segíti, dr. Perényi Szilvia, a program igazgatója, a TF Sportmenedzsment Tanszékének egyetemi docense így értékelte a rendezvényt:

Jelesre vizsgáztak az atlétikai világbajnokság önkéntesei a tesztversenyen 2

„Ismét fantasztikusan teljesítettek önkénteseink, hihetetlen szorgalommal és lelkesedéssel vetették bele magukat a tesztverseny feladataiba. Izgatottan és elszántan várják az augusztusi megméretést élesben is. Hálásak vagyunk, hogy ilyen remek csapat segíti majd a világbajnokság gond nélküli lebonyolítását.”

A világ harmadik legnagyobb sporteseménye augusztus 19-én kezdődik (és 27-ig tart), s az önkéntesek az országos bajnokságon nyújtott kiváló teljesítményükkel már most jelezték: készen állnak a kihívásra!

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem nem csupán részt vesz az idei budapesti atlétikai világbajnokság önkéntes programjának működtetésében, hanem egyetemünk Csörsz utcai létesítménye lesz a világesemény egyik edzőhelyszíne, valamint a vb idején a TF-en rendeznek egy egynapos szakmai konferenciát, amelyen a világ legjelentősebb sporttudósai vesznek részt. Sőt itt tartanak majd szakmai fórumokat az atlétika világának edzői a Coaches’ Club napi eseményein.

A filmet és a képeket a TF sportszervező szakán végzett, és több világversenyen közreműködött hallgatónk, Harmathy Balázs, készítette. Balázs szakdolgozatát is az önkéntesség digitális megjelenítésének témájában írta, a birkózó világbajnokság önkénteseiről ’digital strory telling’ módszeréval készített filmje az OTDK-n különdíjat kapott.

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!