Háromszáz önkéntes segíti az atlétikai vb tesztversenyét
2023. július 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Már versenyezhetnek a magyar atléták a Nemzeti Atlétikai Központban, amely július 7-én és 8-án ad otthont az országos bajnokságnak – írja a Nemzeti Sport. A tesztverseny sikeres lebonyolítását ezúttal több mint 300 önkéntes segíti.

Már az utolsó simításokat végzik a Nemzeti Atlétikai Központban és környékén, hogy pénteken és szombaton már rajthoz állhassanak a legjobb magyar atléták. A 128. atlétikai országos bajnokság nemcsak a sportolók és a szervezők, hanem a TF-koordinálta önkéntesek számára is az augusztusi világbajnokság főpróbája . A tesztversenyt segítő több mint 300 önkéntes most élesben is teheti próbára tudását.

A küszöbön álló kétnapos eseménnyel kapcsolatban megszólalt Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

A magyar bajnokság általában az adott esztendő legfontosabb versenye, míg az idén az egyik legfontosabb. Azért is jelentős, mert már nemcsak a világbajnokságra, hanem a jövő évi Eb-re és a párizsi olimpiára is lehet ranglistapontokat gyűjteni. A sikeres felkészülés után ragyogóan kezdődött a versenyszezon, de atlétáink feladata mostantól még nehezebb. A következő másfél hónapban ugyanis meg kell őrizniük jó formájukat, akár tovább javítaniuk rajta. Ha most zárulna a kvalifikációs időszak, több mint harmincöt versenyzőnk állhatna rajthoz a világbajnokságon, a vb-szint teljesítésével kilencen már kiharcolták az indulás jogát. Ilyen létszámban még sohasem indulhattunk világversenyen, ráadásul ezúttal is van éremesélyünk: Halász Bence az elmúlt évek legeredményesebb kalapácsvetője. Rajta kívül többen is bejuthatnak a döntőbe, és egyéni csúcsok, országos rekordok is dőlhetnek meg a Nemzeti Atlétikai Központban.”

Háromszáz önkéntes segíti az atlétika vb tesztversenyét

Mint ismert, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem  részt vesz  a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság Önkéntes Programjának működtetésében, emellett az  egyetemünk Csörsz utcai létesítménye lesz a világesemény egyik edzőhelyszíne, valamint a vb alatt a TF-en rendeznek egy egynapos szakmai konferenciát, amelyen a világ legjelentősebb sporttudósai lesznek jelen, de itt fognak szakmai fórumokat tartani az atlétika világának edzői is a Coaches’ Club napi eseményein.

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!