Sós Csaba Heves vármegye nagykövete lett
2023. július 3.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Jelentős elismerésben részesült prof. dr. Sós Csaba, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem tanára, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya.

Újabb megtisztelő elismerésben részesült prof. dr. Sós Csaba: Szivós Orsolya futó, futó nagykövet, fitnesz- és testépítőedző, valamint Szekeres János Imre, a ZÉTA Kulturális Egyesület elnöke mellett a Heves Vármegyei Közgyűlés a vármegye nagykövetének választotta. Méltatásában ez szerepel: „Dr. Sós Csaba életpályája során olyan országos és nemzetközi hírű elismerést vívott ki, amely érdemessé teszi a cím viselésére.”

Az eseményen díjat vehetett át Dumity Richárd, a pekingi paralimpiai játékok egyetlen magyar versenyzője, akit Heves vármegye 2022-es fogyatékos sportolójának választottak.

„Megtisztelve érzem magam – mondta érdeklődésünkre az 1957. április 20-án Egerben született Sós Csaba, a TF Úszás és Vízi Sportok Tanszékének korábbi vezetője, egyetemi tanár, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. – Nagyon örülök Richárd elismerésének is, jogosan kapta meg a díjat, kimagasló teljesítményt nyújtott. Kétezerkilenc január elseje óta a paraúszók kapitánya is vagyok, pontosan tudom, mennyit dolgoznak a vágyott siker elérésért – éppen annyit, mint az épek. Szívmelengető érzés, ha elismerik a munkájukat, minden ilyen kitüntetés boldoggá tesz engem is.”

Sós Csaba Heves vármegye nagykövete lett 2

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!