Röplabda: ismét női csapatnál dolgozik a TF-en tanító Jókay Zoltán
2023. június 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az elmúlt években a Pénzügyőr férfi röplabdacsapatával sikert sikerre halmozó Jókay Zoltán a Szent Benedek RA női együttesnél az utánpótlás szakmai vezetője lett.

A legutóbb a Pénzügyőr férfi röplabdacsapatánál dolgozó Jókay Zoltán, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Sportjáték Tanszékének mestertanára öt év után visszatér a női vonalra, és a Szent Benedek RA utánpótlás szakmai vezetője lesz. A balatonfüredi klub kedden jelentette be a korábban a Vasas női csapatával sikert sikerre halmozó trénert.

„Elsősorban egységes szakmai munkának kell kialakulnia a klubnál, amely garantálja a fejlődést. Folyamatosan csiszolni kell a gyerekeket, hogy elérjék azt a szintet, amelyet a tehetségük és a szorgalmuk alapján elérhetnek.  Nekem az a feladatom Balatonfüreden, hogy ezt az egységes képzést koordináljam és felügyeljem. Ambiciózus, fiatal edzők dolgoznak a klubnál, akik munkáját segítve fejlődhetünk” – fogalmazott új szerepköréről az 55 éves szakember, aki 1996 óta tanít a TF-en.

Jókay Zoltán 2004 és 2018 között a Vasas női csapatával négyszer nyert magyar bajnokságot, a Magyar Kupát pedig nyolcszor hódította el. A Pénzügyőr férfiegyüttesével az elmúlt öt évadban kétszer lett magyar bajnok, négyszer pedig kupagyőztes, így azon hat edző közé tartozik, aki férfi és női magyar bajnoki címet is nyert. 2010 és 2012 között a magyar női válogatott szövetségi kapitánya volt, amelyet 2015 és 2017, majd 2018 és 2020 között másodedzőként segített.

Fotó: Nemzeti Sport

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!