Ünnepélyes eskütétel helyszíne volt a TF Athén terme
2023. június 14.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Szerdán a TF-en ünnepélyes keretek között letették az esküt a 3. Európa Játékokra készülő magyar csapat tagjai. Hazánkat 180 sportoló képviseli a 26 sportágat felvonultató seregszemlén.

Az eseményen megjelent dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, Fábián László MOB-főtitkár és csapatvezető, dr. Bartha Csaba, a MOB operatív igazgatója, a TF Edzéselméleti és Módszertani Kutatóközpontjának igazgatója, Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok kardívó és dr. Ökrös Csaba, a TF általános rektorhelyettese.

Ünnepélyes eskütétel helyszíne volt a TF Athén terme 1

Először Schmidt Ádám köszöntötte a jelenlévőket.

„Különleges alkalom a mai. Egy hét múlva Lengyelországban megkezdődnek az Európa Játékok küzdelmei. Kiemelten fontos versenyről van szó, hiszen több sportágban is ezen az eseményen lehet indulási jogot szerezni a jövő évi nyári olimpiára. Izgalmas megméretés vár a magyar sportolókra, akik valódi példaképei az országnak, és akik képesek ösztönözni a gyerekeket a rendszeres testmozgásra. Kedves sportolók! Nagyszerű küldetés a tiétek, amely rengeteg felelősséggel is jár egyben. Minden nap le kell küzdenetek önmagatokat, de egy győzelem már a tiétek: végigcsináltátok a felkészülést, és most itt vagytok a magyar csapatban. Mindannyian szurkolunk nektek. Hajrá, magyar sport, hajrá, magyarok” – biztatott az államtitkár.

Ezt követően Fábián László szólt az egybegyűltekhez, aki emlékeztetett, hogy az Európa Játékok minden bizonnyal megragad mindenki emlékezetében. Kiemelte, hogy az esemény sportszakmai értéke mára rendkívülivé vált, majd reménykedve hozzátette, sokak számára ez a viadal jelenti az olimpiai kvalifikációt.   

A beszédek után a Virtuózok zenekar következett, amely a Queen örökzöld slágerét, a „We are the championst” játszotta el. Az esemény zárásaként a jelen lévő sportolók letették az esküt, amelyet Szilágyi Áron és Madarász Dóra asztaliteniszező olvasott fel.

 Ünnepélyes eskütétel helyszíne volt a TF Athén terme 2

Mint ismert, az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) égisze alatt a lengyelországi Krakkóban és környékén június 21. és július 2. között sorra kerülő multisporteseményen 12 sportágban kontinensviadalt is rendeznek, illetve több sportág eredményei fontos állomást jelentenek a párizsi olimpiához vezető úton.

A szervezők 48 ország 7300 sportolóját várják a játékokra, 18 nyári és egy téli sportág 22 szakágában, továbbá 7 nem olimpiai sportágban összesen 255 győztest avatnak. Az Európa Játékokokat félszáz országban közvetítik, többek között Magyarországon is, az M4 Sporton.

Fotó: Szalmás Péter

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!