Gránitoklevelet kapott a TF-en 75 éve végző Mészöly Magda
2023. június 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A mozgás a legfontosabb! – ezt üzeni a fiataloknak a friss gránitokleveles Sereg Imréné Mészöly Magda, aki jól emlékszik a napra, amikor először a TF-re indult.

 Jubileumi diplomát kapott Sereg Imréné Mészöly Magda: minthogy háromnegyed évszázada, vagyis 75 éve végzett a TF-en, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem gránitoklevelet adományozott neki. A 98. életévét idén betöltő Magdi nénivel telefonon beszélgettünk, és rögtön megkérdeztük tőle, emlékszik-e arra a napra, amikor először a TF-re indult.

„Hogyne! Előzőleg vidéken jártam iskolába, úgyhogy sohasem felejtem el, milyen nehéz volt ezért számomra a legelső nap a budapesti TF-en.”

És amilyen nehéz volt az első, olyan örvendetes az utolsó, Magdi néni természetesen arra a napra is jól emlékszik.

„Duplán örülhettem a TF elvégzésének. Egyrészt sikeresen diplomáztam, másrészt ettől függött, hogy lesz-e esküvőnk, akkoriban ugyanis már menyasszony voltam.”

Egész életében jelentős szerepet játszott a sport, a vele készült egyperces videóban is hangsúlyozta mindazt, amit nekünk mondott.

„Nem kell versenylovakat nevelni, a lényeg a mozgás, a sportolás, persze akinek van hozzá tehetsége, csinálja versenyszerűen. Mindig az életcélomnak tekintettem a fiatalok, a gyerekek mozgásra ösztönzését, mert nagyon fontos az egészséges életmód.”

Magdi néni felelevenített egy egészen különleges történetet is az 1966-ban Budapesten rendezett atlétika Európa-bajnokság kapcsán.

„Már befejeztük a tanévet, csak a tanárok jártak be a TF-re a végelszámolást intézni, amikor levelet kaptunk az OTSH-tól: el tudjuk-e vállalni a világítóbuzogány-gyakorlatot az atlétikai Európa-bajnokság záró napján? Szanaszét voltak ekkor, ugye, a diákok, mégis a meghirdetett létszám fölötti jelentkezés érkezett hozzánk. És megcsináltuk, ragyogóan sikerült.”

Magdi néninek ezúton is jó egészséget kívánunk!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!