Ősszel indul a TF inkluzív sportoktató szakirányú képzése – podcast
2023. június 12.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Ekler Luca paralimpiai bajnok vezetésével ősszel indul egyetemünkön az ország egyetlen inkluzív sportoktató szakirányú képzése. Kedvcsinálóként hallgassátok meg Mezei Dániel podcastját!

Nem mai probléma, hogy a friss diplomás testnevelő tanárok nem igazán tudnak mit kezdeni a fogyatékossággal élők sportoktatásával. Márpedig nem intézhetjük el egy kézlegyintéssel a jelenséget, hiszen a nem épek között ugyanúgy találunk remek versenyportolókat vagy éppen mozogni vágyókat.

Erre a problémára kínál most egyedülálló megoldást a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem kétféléves inkluzív sportoktató szakirányú képzése, amelynek szakfelelőse a TF-en végzett Ekler Luca paralimpiai bajnok atléta.

Luca két barátjával és kollégájával, Lengyel Zsófia paraaquatlon-világbajnoki bronzérmes sportolóval és Urr Anitával, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) főtitkárával ült egy asztalhoz, pontosabban közös mikrofon elé, hogy megismertesse a parasport, illetve a képzés rendkívül színes világát a hallgatókkal.

Nem véletlen, hogy őket választotta beszélgetőpartnernek, hiszen a kurzus ötletgazdája a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB), míg Lengyel Zsófia ezen a képzésen szerzett korábban képesítést.

A beszélgetés során számos érdekes dolog hangzik el, többek között az, mi hívta életre a képzést, miért vállalta el Luca a vezetését, miben egyedülálló a kurzus, mi a legfőbb haszna az edzők, a sportszervezők, de leginkább a testnevelő tanárok számára, illetve milyen kihívásokra kell felkészülniük az ide jelentkezőknek. Végül, de nem utolsósorban megtudhatjuk, mik a jelentkezés feltételei, melyek a képzés legfőbb elemei, kiktől tanulhatunk, továbbá, hogy pontosan mire számítsanak, akik szeretnék elvégezni.

A műsorokat több felületen, a Youtube-on és a Spotify-on is meghallgathatjátok.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!