Folytatódott az atlétikai világbajnokság önkéntes koordinátorainak képzése
2023. május 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Május 25-én folytatódott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság önkéntes koordinátorainak képzése.

A második képzés során az önkéntes koordinátorok további fontos funkcionális területekkel ismerkedhettek meg.

Vendégünk volt Kis Tamás, a világbajnokság biztonságért felelős igazgatója és kollégái, Kristóf András, a NAK biztosítási vezetője és Kovács Ágnes vezető koordinátor, akik bemutatták a biztonság területének főbb tevékenységét, az itt segédkező önkéntesek feladatköreit, illetve a szervezéssel kapcsolatos legfontosabb kihívásokat.

A képzés további részében Horváth Gergely Áron krízismenedzser a rendezvény krízismenedzsment-rendszerét ismertette, majd Vaskuti Máté akkreditációs menedzser a világbajnokság akkreditációs folyamatait és szabályait mutatta be. A programot Károssy Fruzsina szállításért felelős igazgató előadása zárta, aki a hazánkba érkező sportolók, delegációtagok, médiaképviselők és egyéb csoportok zökkenőmentes városi közlekedésének tervét ismertette.

„Az atlétikai világbajnokságnak – mint minden világeseménynek – kulcsszereplői az önkéntesek, akik a rendezvény láthatatlan motorjaként segítik a lebonyolítást. Közreműködésük gördülékeny megszervezésében az önkéntes koordinátorok fognak segédkezni nekünk, ezért képzésük igen fontos számunkra” – mondta dr. Perényi Szilvia, az önkéntes program igazgatója, egyetemünk tanára.

Az önkéntes koordinátori képzés 2023. június 7-én folytatódik, amikor várhatóan a szervezőbizottság vezetőségét is vendégül láthatjuk.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!