Utolsó ülését tartotta a régi szenátus
2023. május 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Május 25-én a Róma teremben tartotta soros gyűlését a szenátus. A fontos napirendi pontok megvitatása mellett prof. dr. Sterbenz Tamás rektor köszöntötte a rektori dicséretben részesült dolgozókat, és megköszönte a szenátus elmúlt négyévi munkáját.

Ezúttal is fontos kérdéseket vitatott meg az egyetem legfőbb döntéshozó fóruma. A napirendi pontok megvitatása előtt Sterbenz Tamás oklevelet adott át a nyolc rektori dicséretben részesült dolgozónak, majd elbúcsúzott a szenátustól, amely az újraválasztást követően utoljára ülésezett együtt ebben az összetételében.

Az ülés első napirendi pontjaként dr. Víg Roland jogi igazgató tartott tájékoztatót az előző gyűlésen hozott határozatok végrehajtásáról. A folytatásban dr. habil. Gál Andrea, a Társadalmi Kapcsolatok Iroda vezetője terjesztette a szenátus elé azok névsorát, akik a júniusi jubileumi diplomaosztó ünnepségen kapnak majd díszoklevelet.

A negyedik napirendi pont részeként – dr. habil. Cserny Ákos oktatási rektorhelyettes vezetésével – elfogadták a mesterképzési szakok teljes képzési programját, illetve megválasztották a szakfelelősöket.

Dr. habil. Kádár Judit szakfelelős a sportdiplomácia nemzetközi képzés szakirányú továbbképzési szak nevének és a szakképzettség megnevezésének módosítását terjesztette elő.

Az utolsó három napirendi pontban a jelenlévők Kerek István gazdasági főigazgató előadásában meghallgatták az egyetem 2022. évi beszámolóját, módosították a Szervezeti és Működési Szabályzat 2. részét (Foglalkoztatási Követelményrendszer), továbbá elfogadták és elrendelték a 2023/2024-es tanév tanítási rendjének közzétételét.

Rektori dicséretben részesült dolgozók:

  • Steiner László intézményvezető, TF Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
  • Holló Imre tanár, TF Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
  • Karnis Rita tanító, TF Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium
  • Dr. Olexó Zsuzsa tudományos munkatárs, Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék
  • Dörfler Sándorné ügyintéző, Tanulmányi Hivatal
  • Katona Tamás ügyvivő szakértő, Intézményfenntartási Iroda
  • Márványkövi Ferenc, Kommunikációs és Rendezvényszervezési Osztály
  • Kulcsárné Pintér Tünde Edit műszaki szolgáltató, TF Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium

Fotó: Vidor Gergely

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!