Koncert a Kultúrmorzsák keretén belül
2023. május 25.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Immáron harmadik alkalommal szerepeltek a Kultúrmorzsák programján a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti és Hangszerészképző Gyakorló Szakgimnázium – a Bartók Konzi – hallgatói.

A koncertre meglehetősen szép számban gyűltek össze TF-es kollégák, Alumni tagok és más kultúra- és zenekedvelők.

A változatos programkínálatban többfajta stílust is találhattunk a klasszikustól kezdve egészen a modern jazzig. Bach, Chopin, Debussy és Elgar mellett természetesen magyar szerző műveit is meghallgathattuk: Bartók Béláét, Karai Józsefét, Orbán Györgyét vagy Tóth Péterét. A változatosság igaz volt a hangszerekre is: zongorára, hegedűre, klarinétra, gitárra és kürtre írt darabok is szerepeltek a repertoárban.

Mindenképpen meg kell említenünk egyik kollégánk leánya, Faragó Liliána nevét, aki eddig „inkább csak” kitűnő zongorajátékával tűnt ki, most azonban zeneszerzőként is szerepelt, szintén többfajta stílusban. Egyik szerzeményével országos díjat is nyert.

A korábbiakhoz képest üde színfoltot jelentett a szakgimnázium vegyes, illetve leánykórusa is, amelynek tagjai több szerző művét is nagy sikerrel övezve énekeltek el.

A műsor levezetését – Vizkeleti László szervező kollégánk felkérésére – idén is prof. dr. Pavlik Gábor vállalta, aki – mint mindig – most is érdekes, informatív és sokszor humoros összekötő szöveggel lepte meg a közönséget.

A hallgatóság vastapssal jutalmazta az est fellépőit. Mindenkit szeretettel várunk a következő alkalommal.

Szereplők:

Faragó Liliána (zongora), Karácsonyi Anna (hegedű), Lászlófi Zselyke (hegedű), Nyers Lili (zongora), Szabó Eszter (klarinét), Szarka Péter (gitár) és Varga Viktória (kürt)

A kórus tagjai: Andrási Boglárka, Grimplinyi Fatime, Kis Lilla, Koknya Dorottya, Krúdy Bálint, Lengyel Dániel, Liptai Nóra, Móricz Viola, Mucsicska Tamás, Naszvadi Borbála, Radányi Gréta, Telbisz Csenge Varga Zita

Kórusvezető: Töri Csaba

Vezényelt: Hraskó Júlia, Molnár Sára, Schuszter Júlia, Szabó Eszter

Zongorán kísért: Sólyom-Nagyné Erdélyi Krisztina

Kép és szöveg: Nemerkényi Krisztina

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!