Humánkineziológus hallgatók szakmai gyakorlata a Budapest Honvéd Magyar Futball Akadémián
2023. május 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A másodéves humánkineziológia MSc szakos hallgatók szakmai gyakorlatuk utolsó állomásaként a Budapest Honvéd Magyar Futball Akadémiára látogattak összesen három alkalommal.

A hallgatók betekintést nyerhettek az akadémia életébe, megismerhették a játékosok fejlődését támogató stáb összetételét, az egyes szakemberek működési területeit és napi feladatait, kiemelten a játékosok teljesítényének monitorozása, a felmérések, tesztek rendszere és a rehabilitáció témakörében. A programok között a különböző témájú előadások, edzés megfigyelés, továbbá monitorozás GPS rendszerrel és biomechanikai mérések is szerepeltek. A humánkineziológus hallgatók szakmai gyakorlata kiemelten fontos részét képezi a TF és a Budapest Honvéd között létrejött együttműködésnek, amelyet a továbbiakban is szeretnénk folytatni és erősíteni.

Végzős hallgatóink számára ezzel véget ért a szakmai gyakorlatok sorozata, amelynek során a két félévben, különböző sportági műhelyekben tapasztalhatták meg, hogy az egyetemen szerzett ismeretek hogyan épülhetnek be a tehetségkiválasztás és gondozás folyamatába, az utánpótlás vagy felnőtt versenysport felkészítési rendszerébe. Tapasztalatot szerezhettek a tanult módszerek alkalmazásában, láthatták, hogy minden rendszer különböző, és a sportág, a helyszín adottságai, valamint az adott szakmai stáb összetétele, képzettsége és kompetenciái hogyan határozzák meg azt a kontextust, amelyben az egyes módszereket és eszközöket kiválasztják, segítve a munka hatékonyságának növelését.

Dr. Matlák János
egyetemi adjunktus
Kineziológia Tanszék

Humánkineziológus hallgatók szakmai gyakorlata a Budapest Honvéd Magyar Futball Akadémián

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!