Rektori köszöntő a Magyar Sportújságírók Szövetségének közgyűlésén  
2023. május 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Sterbenz Tamás is részt vett, köszöntőt mondott a Magyar Sportújságírók Szövetségének éves találkozóján, amelyen a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora az MSÚSZ-szal közösen tervezett BSc sportújságíróképzésről is beszélt.

A Kodály Központban elsőként Szöllősi György elnök, a Nemzeti Sport főszerkesztője köszöntötte a megjelenteket, majd Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár megnyitotta a közgyűlést.

 „Számomra és számunkra kiemelten fontos a nyílt és az őszinte kommunikáció, valamint a folyamatos tájékoztatás – kezdte beszédét Schmidt Ádám. – Az elmúlt egy évben kölcsönös tiszteleten alapuló korrekt viszony volt a sportállamtitkárság és a sportújságírók között  – mondta el köszöntőjében Schmidt Ádám.”

Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora arról számolt be, hogy az egyetemen a jövőben kiemelten kezelik a sportújságíró-képzést.

Rektori köszöntő a Magyar Sportújságírók Szövetségének közgyűlésén 3

„Az elmúlt hetekben többször is egyeztettem Szöllősi Györggyel, kiváló a kapcsolat közöttünk, és úgy gondolom, hogy 2024-ben elindulhat egy olyan képzés, amely évek óta közös álmunk, és segítheti a minőségi sportújságírás megerősítését.”

A TF rektora arról is beszélt, hogy a szakma népszerűségét remekül jelzi, hogy gyermekként nem sokan akarnak államtitkárok, rektorok lenni.

„Inkább sportriporternek készülünk. Nekem is voltak ilyen terveim, de a bátyámmal folytatott gombfocimeccsek alatt hamar kiderült, hogy ehhez nincs elég tehetségem” 

A MSÚSZ közgyűlését megtisztelte jelenlétével Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, aki nyomatékosította, hogy az elmúlt esztendők „hiányosságai” után a MOB újra a szövetség és a sportújságírók felé fordult, s keresi az együttműködés olyan formáit, amelyek korábban jellemezték a két szervezet kapcsolatát.

Rektori köszöntő a Magyar Sportújságírók Szövetségének közgyűlésén

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke videóüzenetben mondott köszönetet azért, hogy a fogyatékosok sportjáról mind több fórumon és formában esik szó.

A Magyar Sportújságírók Szövetségének hétfői „rendezvénye” egyben tisztújító közgyűlés is volt, amelyen a tagok újabb öt évre elnöknek választották Szöllősi Györgyöt – továbbá Mravik Gusztáv és Csisztu Zsuzsa személyében újraválasztották a szervezet két alelnökét is, az elnökségi tagok pedig Deák Zsigmond, Moncz Attila, S. Tóth János és Sörös Jenő lettek (maradtak).

Gratulálunk és jó munkát kívánunk a régi/új elnöknek, elnökségnek. 

forrás: nso.hu

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!