Partnerségi megállapodást kötött egymással a Shandong Sportegyetem és TF
2023. május 22.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Jelentős lépést tett a nemzetközi együttműködés előmozdítása felé a sportoktatás és -kutatás terén a kínai a Shandong Sportegyetem (SSE) és a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF).

Május 12-én a kínai egyetem kancellárja, prof. dr. Wang Wei és a TF rektora, prof. dr. Sterbenz Tamás vezetésével ültek össze a két intézmény képviselői, hogy megvitassák az együttműködés lehetőségeit. Ezt követően szándéknyilatkozatot írtak alá, hogy megszilárdítsák a két intézmény közötti partnerségi viszonyt.

A találkozó középpontjában a két tekintélyes egyetem közötti tudományos cserekapcsolat megerősítése állt. Az SSE és a TF közös célja, hogy a tudományos együttműködés előmozdításával elősegítse a tudás, a szakértelem és az innovatív kutatások megosztását a sporttudomány különböző területein. Az együttműködés a hallgatók, oktatók és kutatók javát kívánja szolgálni azáltal, hogy értékes lehetőségeket teremt a tanuláshoz, a szakmai fejlődéshez és a kultúrák közötti megértéshez.

Partnerségi megállapodást kötött egymással a Shandong Sportegyetem és TF

A felek emellett felvetették, hogy az SSE hallgatói is részt vehessenek a TF programjaiban, ami egyedülálló lehetőséget kínálna számukra, hogy megismerjék Magyarország gazdag sportörökségét és tudományos kiválóságait. Ez a diákcsere nemcsak a látókörüket bővíti, hanem a két intézmény közötti kapcsolatot is erősíti.

Izgalmas fejlemény, hogy az SSE szívélyesen meghívta egyetemünket a 36. egyetemi kosárlabda-játékokra, amelyet Kínában tartanak. E sportdiplomáciai kezdeményezés célja, hogy a sportversenyek rendezésén keresztül mozdítsa elő a kulturális cserét, ezzel is elősegítve a bajtársi szellemet és a kölcsönös tiszteletet a két sportnagyhatalom között.

A két intézmény közötti partnerség jelentős mérföldkövet jelent a nemzetközi együttműködésben a sportoktatás és -kutatás területén. Ez a mérföldkőnek számító megállapodás nemcsak új utakat nyit a tudáscsere előtt, hanem az együttműködés és a bajtársiasság szellemét is ápolja Kína és Magyarország között.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!