Gyászol a magyar kosárlabda, elhunyt Bácsalmási Gábor
2023. május 18.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nagy veszteség érte a magyar kosárlabda-társadalmat: életének 50. évében tragikus hirtelenséggel elhunyt Bácsalmási Gábor testnevelő tanár, kosárlabdaedző.

Nyugodtan állíthatjuk, hogy Bácsalmási Gábor „beleszületett" a sportágba. Édesapja a 2020 decemberében elhunyt testnevelő tanár és kosárlabda-szakember, dr. Bácsalmási László volt, aki az 1983-ban Ronchetti-kupát nyert BSE női együttesének másodedzőjeként tevékenykedett.

Gábor nemcsak külsőleg, hanem mentalitásában is hasonlított édesapjára: sosem hangoskodott, nem kiabált tanítványaival és nem beszélt velük nyomdafestéket nem tűrő módon. Személyében ritka csendes, szerény, alázatos edző távozott közülünk.

Az elmúlt évezred vége felé számos, később a válogatottságig is eljutott kosaras kapta tőle az alapokat. Tanítványai közül sokan, akik nem lettek válogattak, valamilyen formában a sportág közelében maradtak akár edzőként, sportvezetőként vagy éppen technikai vezetőként.

Bácsalmási Gábor nyaranta rendkívül színvonalas, egyéni képzőtáborokat tartott, amelyeken volt válogatott tanítványai is gyakran részt vettek. Már javában szervezte az idei nyári tábort, amikor közbeszólt a sors. 2023. július 30-án töltötte volna be 50.életévét.

Nyugodjék békében!

Forrás: MKOSZ
Fotó:
Király Aliz alizart

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!