A NOB elnöke adta át a TF-en tanító Farkas Gábornak a diplomáját
2023. május 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Az International Coaching Enrichment Certificate Program (ICECP) keretében, az olimpiai szolidaritási programon belüli egyéves képzésen vett részt és zárta sikerrel tanulmányait Farkas Gábor, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Küzdősportok Tanszékének tanársegédje. 

A TF oktatójának a szabadfogású birkózás a fő szakterülete – pályázatát is e témában írta: a szabadfogású birkózás és azon belül az edzőképzés fejlesztése.

Dicsőség bekerülni ebbe a programba. A Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz (NOB) minden ország nemzeti olimpiai bizottságától egyetlen pályázat futhat be. A magyarországi szervezetnél, a MOB-nál Farkas Gábor lett a nyertes, s miután a pályázata „átment” az amerikai szűrőn is, nekiveselkedhetett a képzésnek.

„Maga a képzés öt modulból állt, benne többek között az online órákkal, valamint a háromhetes kurzussal az Egyesült Államokban – mondta megkeresésünkre Farkas Gábor. – A gyakorlati rész a világ legjobb birkózócsapatát fölvonultató Pennsylvaniai Egyetemen zajlott, a projektemet pedig a világhírű Delaware-i Egyetemen raktam össze. A féléves munkám bemutatására pedig a svájci Lausanne-ban, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság székhelyén került sor. Thomas Bach NOB-elnök személyesen köszöntött minket, és adta át diplománkat.”

Farkas Gábor a Kozma István Birkózó Akadémia módszertani intézetében is dolgozik, ahol munkatársaival nemrégiben elindították a középfokú edzőképzést. Az Egyesült Államokban szerzett tudását és tapasztalatait természetesen nem csupán ott szeretné kamatoztatni.

„Az edzőképzés fejlesztésére nagy súlyt fektetek munkásságom során, a tengerentúlon szerzett tapasztalataimat már beépítettem a TF-en a BA edzőképzésbe. Jelenleg, ugye, tanársegédként dolgozom a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen, de szeretnék adjunktus lenni” – tette hozzá Farkas Gábor.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!