Két arany és egy ezüst a súlyemelő MEFOB-on
2023. április 27.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A TF-es Illés Dóra Lilla és Bojti Vilmos Marcell a dobogó legfelső, míg Balog Orsolya a második fokára állhatott fel a múlt hétvégi súlyemelő egyetemi bajnokságon.

A MAFC súlyemelő-szakosztálya április 22-én, szombaton rendezte meg a súlyemelő MEFOB-ot, amelyre – a párhuzamosan zajlott kontinenstorna miatt – ezúttal a szokásosnál valamivel kevesebb nevezés érkezett.

A versenyen három TF-es hallgató, Illés Dóra Lilla (59 kg), Balog Orsolya (87 kg) és Bojti Vilmos Marcell (73 kg) is elindult, és ha már ott voltak, nem üres kézzel tértek haza.

Illés Dóra Lilla és Bojti Vilmos Marcell ugyanis aranyérmet szerzett, míg Balog Orsolya ezüstöt. A férfiaknál a 73 kg-os súlycsoportban mindössze egy kilogramm döntött a győztes Bojti Vilmos Marcell és a második Pungor Péter (ELTE) között.

„Nagyon élveztem a viadalt, a súlyemelő MEFOB-ok mindig jó hangulatban telnek. Mindenféleképpen részt akartam venni rajta, és elhozni a kupát. Kicsit tartalékoltam az erőmet, másnap ugyanis részt kellett vennem egy kiemelt versenyen, ahol szintén dobogóra állhattam” – árulta el Illés Dóra Lilla.

A versenyről készült videó a MAFC Súlyemelő Szakosztályának YouTube-csatornáján visszanézhető.

Fotó: Facebook (a kép a tavalyi MEFOB-on készült)

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!