Befejezi élsportolói pályafutását Karakas Hedvig, a TF hallgatója
2023. április 26.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A sportszervező szak mesterképzésére járó világbajnoki bronzérmes és Európa-bajnok cselgáncsozó nem szerepel többet a magyar válogatottban, de csapatbajnokságokon, kisebb versenyeken szívesen segíti klubját.

Hidegzuhanyként érte a hazai cselgáncsrajongókat a BHSE 33 éves klasszisa, Karakas Hedvig bejelentése, miszerint befejezi élsportolói karrierjét. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem sportszervező szakos hallgatója hosszas vívódás után hozta meg döntését.

„Ösztönzőerőt még érzek magamban, a szívem is vinne előre, de van, amikor az embernek az eszére kell hallgatnia. Az olimpia utáni időszakban sokat rágódtam a folytatáson, és megéltem nehéz napokat is, de az érzéseimet elemezve eljutottam oda, hogy ki tudjam mondani: vége az élsportolói pályafutásomnak” – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak.  

Hedvig azért a sportágban marad, hiszen egyesületében, a Honvédban továbbra is versenyez, és csapatbajnokságokon, kisebb versenyeken is elindul, sőt utánpótláskorú versenyzőkkel is szeretne foglalkozni a jövőben. Továbbá igent mondott a nemzetközi szövetség állásajánlatára, és a versenyszervezői csapat tagja lesz.

Ami azonban számunkra a legszívmelengetőbb, hogy továbbra is a TF „kötelékében” marad, és befejezi tanulmányait a sportszervező szak mesterképzésén.

Fotó: Török Attila, archív

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!