Lacza Gyöngyvér a Healthy Campusról – podcast
2023. április 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A világ egyetemein tanulók és dolgozók egészségének és jóllétének erősítését célzó Healthy Campus projekt ettől az évtől a TF-en is központi szerepet tölt be. Ezúttal a Rekreáció Tanszék vezetője, a TF-en zajló program egyik felelőse, dr. Lacza Gyöngyvér beszél a program jelenéről és jövőjéről.

Egyetemünk is részese a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) által kidolgozott, idén indult Healthy Campus programnak. Célja, hogy egészséges életvezetést – testit és lelkit egyaránt – támogató egyetemi környezetet alakítson ki, és ezzel elősegítse a teljes hallgatói-dolgozói közösség egészségének és jóllétének erősítését.

Ebben a podcastban dr. Lacza Gyöngyvér, a TF Rekreáció Tanszékének vezetője elmondja, hogyan állt fel a program egyetemünkön, jelenleg hol tartunk, továbbá, hogy milyen lépéseket kell megtennünk ahhoz, hogy a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem minél jobb besorolást kapjon a nemzetközi rangsorban. Szóba kerül természetesen az április 20-i TF-es egészségnap jelentősége, valamint az április 21-i, szűréssel egybekötött I. Aktív életmód konferencia, amelynek egyetemünk ad otthont.

A műsorokat több felületen, a Youtube-on és a Spotify-on is meghallgathatjátok.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!