Szűréssel egybekötött életmód-konferencia a TF-en
2023. április 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Április 21-én a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem ad otthont az I. Aktív életmód konferenciának. Az esemény kísérőrendezvényeként a helyi lakosok állapotfelméréssel egybekötött szűrésen vehetnek részt. 

Mint arról korábban beszámoltunk, április 21-én, pénteken nagyszabású konferenciát tartanak az aktív életmódról a TF Athén termében. Az esemény a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem és az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság közös rendezvénye. 

A konferencia középpontjában az aktív életmód, továbbá a készülő a Monspart Saroltáról elnevezett Aktív Életmód stratégia bemutatása áll.

A rendezvény több neves TF-es oktató, illetve tanár is tart előadást: dr. Lacza Gyöngyvér, a TF Rekreáció Tanszékének vezetője, prof. dr. Sterbenz Tamás, a TF rektora, dr. Dóczi Tamás, a TF Társadalomtudományi Tanszékének docense, dr. habil. Lacza Zsombor tudományos és innovációs rektorhelyettes, illetve dr. habil. Bánhidi Miklós, a Rekreáció Tanszék oktatója.

Az esemény vendége lesz – és előadást tart – többek között Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős államtitkár, Dr. Varga-Kovács Emese, a XII. kerületi önkormányzat népjóléti irodájának vezetője és dr. Máté Tünde, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója is.

A konferencia programja itt érhető el, regisztrálni pedig az alábbi űrlap kitöltésével lehet. A maximális létszám 260 fő.

A nagy érdeklődésre való tekintettel lehetőség lesz online formában megtekinteni az eseményt.


A konferencia témájával egybecsengve a TF az egészségnapok keretében állapotfelméréssel egybekötött ingyenes szűrést szervez a helyi lakosoknak április 21-én 9.00 és 11.00 óra között az egyetem aulájában.

Többek között EKG-ra, vércukorszintmérésre, arteriográfra (artériás életkorbecslés), testösszetétel-mérésre is jelentkezhetünk, de lesz gyógytorna- és fizioterápia-állomás is, többféle méréssel. Mindehhez dr. Lacza Zsombor tudományos és innovációs rektorhelyettes és csapata, valamint a Sport-táplálkozástudományi Központ kollegái nyújtanak segítséget.  

A TF feltett szándéka, hogy kitárja kapuit a XII. kerületi és a környékbeli lakosok előtt, hogy közelebbről is megismertesse velük az egyetem működését, tevékenységét,

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

A helyi lakosok ezen űrlap kitöltésével jelentkezhetnek a pénteki szűrésre:

Szűréssel egybekötött életmód konferencia a TF-en

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!