Jelentős elismerésben részesült Koller Ákos
2023. április 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Óriási elismerésben részesült dr. Koller Ákos, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem professzora: idén neki ítélték oda az Amerikai Mikrocirkulációs Társaság (Microcirculatory Society, USA) Eugene M. Landis kutatási díját!

Ezt a rangos díjat 1969-ben alapították a mikrokeringés területén dolgozó, kiemelkedő kutatók elismerésére. Eugene M. Landis többek között a Harvard Egyetem Élettani Intézetének igazgatója, az American Physiological Society elnöke, a Circulation Research szerkesztője és az amerikai National Academy of Sciences tagja volt, s hat tanítványa is betöltötte az Amerikai Élettani Társaság elnöki posztját.

A róla elnevezett díjra jelöltnek a Microcirculatory Society tagjának kell lennie, aki aktív kutató, illetve a mikrokeringés területén publikált, és végez kiemelkedő kutatásokat. A díjra jelöléséhez szükséges továbbá a jelölt legfontosabb munkáját ismertető támogató levél, valamint aktuális önéletrajz, amely tartalmazza a pályázó 10 legjelentősebb publikációjának listáját az elmúlt 10 évből. A díjat a Microcirculatory Society éves ülésén adják át, és a díjazott felkérést kap, hogy tartson előadást szakmai és kutatói pályafutásáról. A díjazott előadását kiemelt kéziratként megjelentetik a társaság hivatalos újságjában, a Microcirculationben.

Jelentős elismerésben részesült Koller Ákos

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!