TF-es humánkineziológus hallgatók jártak a NEKA-n
2023. április 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Április 4-én, kedden a Nemzeti Kézilabda Akadémia (NEKA) vendége volt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem 12 humánkineziológia szakos hallgatója.

A TF hallgatói az elmúlt években rendszeresen ellátogatnak a balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémiára, hogy a gyakorlatban is kipróbálják az elméletben tanultakat.

TF es humánkineziológus hallgatók jártak a NEKA n 2

Ezúttal 12, a TF humánkineziológia szak MSc-képzésre járó hallgató járta körbe a NEKA létesítményeit az akadémia sporttudományos és egészségügyi csoportvezetője, Langmár Gergely vezetésével. A diákoknak dr. Rácz Levente, a TF kineziológia tanszékének vezetője, valamint az akadémia szakemberei tartottak előadásokat. A diákok ezen kívül edzéseken vettek részt, amelyek során megfigyelhették, hogyan működnek a mérési műszerek „élesben”.

A TF-es „csapatot” dr. Matlák János, a TF humánkineziológiai tanszékének adjunktusa kísérte el az inspiráló intézménylátogatásra.

Nagy előny, hogy a különböző kurzusokon tanult elméleti anyagot a hallgatók komplex rendszerben működve láthatják a különböző szakterületek és szakemberek együttműködése mellett. Az is szemléletes, hogy az ilyen látogatások során igazi sportolók felkészítése vagy edzése közben figyelhetik a méréseket. Nem először vagyunk a Nemzeti Kézilabda Akadémián, és a visszajelzések mindig jók, hiszen a fiatalok értékelik a gyakorlatorientált tapasztalatszerzést. Ösztönző lehet számukra az akadémián kivételes körülmények között dolgozó humánkineziológusok példája, és láthatják, hogyan állják meg a helyüket, hogyan dolgoznak azok, akik évekkel ezelőtt ugyanezen a szakon végeztek” – mondta dr. Matlák János.

TF es humánkineziológus hallgatók jártak a NEKA n

Fotó: NEKA

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!