Sportinnovációs pályázatot nyert el a TF
2023. április 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Újabb fejezettel bővült a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem tudományos történelme. Dr. Lacza Zsombor vezetésével számos sikeres projekt elkészítése révén a TF 13 millió forintos pályázatot nyert el, amelynek köszönhetően tudományos technológiai startupok indulhatnak el.

Ennek háttere, hogy a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal révén immár harmadik éve működő Startup University programjában az idén a TF „átszakította a célszalagot” a pályázatával.

„A kurzusban összegyűlt hallgatóink és a projektjeink számát minden nagy egyetemem megirigyelhetné – mondta érdeklődésünkre Lacza Zsombor, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese. – Az első félévben kétszáznál is többek végezték el kurzusunkat, ami egyet jelent kétszáz sport jellegű innovációs projektötlet leadásával, s ezek közül választottunk ki és építettünk be programunkba tizenkettőt. A diákok három-négy fős csoportokban dolgoznak, aminek végeredménye egy-egy megvalósíthatósági tanulmány vagy akár üzleti terv. A pályázaton elnyert összeg kétharmadát a projektben részt vevő hallgatók ösztöndíjára fordítjuk.”

A TF tudományos előretörésére vonatkozó kérdésünkre válaszolva Lacza Zsombor kiemelte: az intézmény átalakulása  –  erre utal névváltozása – deklaráltan sporttudományi egyetemmé, egyszersmind tökéletesen megmutatkozik a diákok gondolkodásán is. Ennek bizonyítéka egyebek mellett a most elnyert pályázatba befektetett munka és energia.

„Büszkén mondhatom, hogy a kutatók tudományos teljesítményének növekedésében élen jár hazánkban a TF – folytatta Lacza Zsombor. – Tavaly például kilencven nemzetközi cikkünk jelent meg, az azt megelőző évben hatvan, 2018 előtt pedig ez a szám még a húszat sem érte el.”

Sport innovációs pályázatot nyert el a TF

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!