Nagyszabású konferencia az aktív életmódról a TF-en
2023. március 31.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Április 21-én a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem ad otthont az I. Aktív életmód konferenciának, amely a TF és az Aktív Magyarországért felelős államtitkárság közös rendezvénye. 

A konferencia középpontjában az aktív életmód, továbbá a Monspart Saroltáról elnevezett szabadidősport-stratégia bemutatása áll.

Ami a részletes programot illeti, a délelőtti plenáris előadások során Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős államtitkár és dr. Lacza Gyöngyvér, a TF Rekreáció Tanszékének vezetője tolmácsolásában ismerkedhetünk meg a Monspart Sarolta aktív életmód stratégiával, amelynek kidolgozásában egyetemünk oroszlánrészt vállal. A rendezvény legelején természetesen előadást tart prof. dr. Sterbenz Tamás, aki a TF szerepéről beszél az aktív, egészséges életre nevelésben.

A folytatásban neves előadók mutatják be a stratégiát, majd a résztvevők értékelik a honi szabadidősport jelenlegi helyzetét, és megvitatják fejlesztésének további lehetőségeket. Ennek során felszólal dr. Dóczi Tamás, a TF Társadalomtudományi Tanszékének docense, valamint dr. habil. Lacza Zsombor tudományos és innovációs rektorhelyettes.

A nap második felében hazai és nemzetközi jó gyakorlatokkal ismerkedhetünk meg az aktív életmód vonatkozásában – ebben a szekcióban tart előadást dr. habil. Bánhidi Miklós „Jó gyakorlatok a nagyvilágból az USA-tól Ázsiáig” címmel.

A szünetekben a jelenlévők életmód-tanácsadáson vehetnek részt, közelebbről is megismerhetik a TF-en induló sport- és életmód-szolgáltatásokat, továbbá részesei lehetnek különböző mozgásprogramoknak.

Program >>>

Az egyetem Athén termében sorra kerülő konferenciára alább jelentkezhetünk.

Nagyszabású konferencia a szabadidősportról a TF-en

 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!