Sikeres éven van túl a TF – összdolgozói értekezlet
2023. március 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Athén termében tartott összdolgozói értekezletet kedden prof. dr. Sterbenz Tamás, a TF rektora, valamint prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a kuratórium elnöke. Az eseményen az egyetem vezetői több szempontból is értékelték a tavalyi évet.

Legutóbb a tanév elején, szeptemberben tartottak összdolgozói értekezletet az egyetem vezetői. A mostani gyűlésen Sterbenz Tamás először a struktúraváltásról és az azt érintő személyi változásokról ejtett néhány szót, majd kitért az otthoni munkavégzés lehetséges folytatására.

Külön hangsúlyozta, hogy a TF tanárainak tudományos publikációi egyre magasabb impaktfaktorú lapokban jelennek meg, illetve örömteli hírként jelentette be, hogy emelkedett a TF hallgatóinak létszáma. Röviden kitért a hamarosan megnyíló Csörsz utcai sportkomplexumra, a TF-plusz projektre, a teljesítményértékelés fontosságára, a TFSE női kosarasainak és röplabdázóinak eredményes szereplésére, illetve a nemzetközi edzőképzésben rejlő lehetőségekre. A rektor azt is megemlítette, hogy a hatékony gazdálkodásnak köszönhetően az egyetem idén sokkal több jutalmat tud kifizetni a dolgozóknak.

A költségvetési egyensúly megtartása érdekében a rektor kérte a jelenlévőket, hogy ebben az évben elsősorban azokat a beruházásokat vegyék előre, amelyek az oktatás zökkenőmentességéhez szükségesek.

„Az egyik legfontosabb eredményünk 2022-ben, hogy egy kivétellel sikerült elérnünk azokat az indikátorokat, amelyeket a magyar állammal kötött közfinanszírozási szerződésben vállaltunk. Szeretném külön kiemelni a javuló gazdálkodási fegyelmet, amelynek végrehajtásában rengeteget köszönhetünk gazdasági főigazgatónknak, Kerek Istvánnak. Szintén fontos megemlítenünk energiahatékonysági intézkedéseinket, amelyek megtervezésében nagy szerep hárult campusigazgatónkra, dr. Varga Dánielre” – emlékeztetett a rektor.

Sterbenz Tamás szóba hozta az amerikai tengerészgyalogosok korábbi látogatását, a nőnapi rendezvényt és a velencei retróbulit, amelyeket a Társadalmi Kapcsolatok Igazgatósága szervezett meg, és üdvözölte az oktatás digitalizációjában és az egyetem nemzetköziesítése érdekében tett előremutató lépéseket.

Megtudtuk, hogy erősödött a „TF-tanárválogatott”, többek között Ekler Lucával és dr. Négyesi János statisztikussal, aki hat év „száműzetés” után tért vissza az alma materbe. Beszéde zárásaként szót ejtett egyetemünk szerepéről a hazai rendezésű atlétikai világbajnokság szervezésében, az április 21-i „Aktív életmód konferenciáról”, a sportmedicina központ indításáról és a májusban esedékes szenátusi választásokról.

Az értekezlet második felében Mocsai Lajos állt a pulpitusra. A kuratórium elnöke először az egyetem és a kuratórium egyre gyümölcsözőbb együttműködéséről beszélt a hallgatóságnak, majd a folytatásban tájékoztatta a jelenlévőket a kuratóriumban történt személyi változásokról. Az elnök hosszan taglalta az orosz-ukrán háború okozta nehézségeket. Mint ismert, a konfliktus miatt jelentősen emelkedtek a Csörsz utcai beruházás költségei, a veszteségek pótlásásra a kuratórium azonban már megtette a válaszlépéseket, többek között újraütemezte az idei beruházásokat. 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!