Tulipán nőnapra – így köszöntöttük a hölgyeket
2023. március 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nőnap alkalmából köszöntöttük a TF hölgy tanárait és dolgozóit az egyetem aulájában, de az arra „tévedő” női hallgatók sem maradtak ki az ünneplésből.

Március 8-án, szerdán a Társadalmi Kapcsolatok Irodája szervezésében zajló „Női napok a TF-en” programsorozat keretében üdvözölte az egyetem vezetősége a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hölgy oktatóit és dolgozóit.

A rendezvényen a Testnevelési Egyetemért Alapítvány, a rektori hivatal, valamint több szervezeti egység vezetője is képviseltette magát. A szép számban összegyűlt hallgatóságot prof. dr. h. c. Mocsai Lajos kuratóriumi elnök szólította meg.

Tulipán nőnapra így köszöntöttük a hölgyeket 2

„Szeretettel köszöntelek mindnyájatokat ezen a hagyományteremtő eseményen – kezdte beszédét Mocsai Lajos. – Könnyű a dolgom, hiszen nálunk hölgyuralom van a családban. Vitathatatlan, hogy nincs komoly család komoly női háttér nélkül, sőt a jelentős női teljesítmény mögött számottevő női munka áll. El kell ismernünk, hogy a nők monotóniatűrése sokkal jobb a férfiakénál, és az is kétségtelen, hogy a hölgyek teremtik meg a biztos érzelmi hátteret a családban. E jeles nap alkalmából köszöntelek benneteket, tartsátok meg természetes jelenléteteket és jókedveteket, mert nagy szükség van rátok.”  

Ezt követően az egyetem vezetőségének tagjai, valamint egyes szervezeti egységek vezetői egy szál tulipánt nyújtottak át a jelen lévő hölgyeknek, illetve az éppen arra járó női hallgatóknak. 

Tulipán nőnapra így köszöntöttük a hölgyeket 1 

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!