Szakmai konferencián tartott előadást Sterbenz Tamás
2023. március 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Március 8-án rendezték Budapesten a “Sporttudomány és -innováció a felsőoktatásban – a tehetségek azonosítása határok nélkül” című szakmai konferenciát, amelyen az előadók között szerepelt prof. dr. Sterbenz Tamás, a TF rektora és dr. Sáfár Sándor, az Edzéselméleti és Módszertani Kutató Központ docense.

Az egynapos nívós eseményt – amely a dr. habil. Rátgéber László vezette Kosárlabda Specifikus Módszertani Központ, a Battyhány Lajos Alapítvány és a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány közös rendezvénye volt – prof. dr. Náray-Szabó Gábor, a Kárpát-medencei Tehetségkutató Alapítvány kuratóriumi elnöke és dr. Pallós Nikoletta, a Batthyány Lajos Alapítvány főigazgatója nyitotta meg.

A bevezető előadást dr. habil. Rátgéber László, a TF-en is oktató szakember tartotta „Edzéstudomány helye a sporttudományban - sportpályák, sportlétesítmények, mint laboratóriumok” címmel. Beszédében a módszertani központ, továbbá az élsport eredményességét tudományos alapossággal vizsgáló, és a már több külföldi országban is sikeresen működő High Performance Center felelősségét hangsúlyozta.

Szakmai konferencián tartott előadást Sterbenz Tamás

Dr. Sáfár Sándor az állami sportakadémiákon folyó tudományos munka hátterét ismertette a hallgatósággal, míg Sterbenz Tamás a sporttudomány jelentőségét helyezte időtávlatba, miközben a magyar sport erényeiről és fejlődési lehetőségeiről értekezett „Hol vannak a magyar sport határai?” című előadásában.

„Ahogy a konferencia címe, úgy a sport is a határok feszegetéséről szól – összegezte a rendezvény lényegét a rektor. – Számos tekintetben le kell bontanunk a határokat ahhoz, hogy hazánk igazi sportnagyhatalom legyen, és ebben meghatározó szerep juthat a TF-nek, akár úgy, hogy High Performance Centerré válik.”

A rendezvényen több jeles vendég is felszólalt, többek között dr. Latorcai Csaba parlamenti államtitkár és területfejlesztési miniszterhelyettes, dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár, dr. Hankó Balázs innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár, valamint több neves hazai és határon túli egyetem képviselője. Az előadások sorát Szöllősi György zárta (Három magyarból egy nem Magyarországon születik – mit jelent mindez a sportban?).

Szakmai konferencián tartott előadást Sterbenz Tamás 1

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!