Forradalmi lépések előtt a TF
2023. február 24.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem az RRF-2.1.2-21 Gyakorlatorientált felsőfokú képzések infrastrukturális és készségfejlesztése tárgyú konstrukció keretében sikeresen pályázott.

Az RRF-2.1.2-21-2022-00032 számú, „A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem gyakorlatorientált oktatásmódszertani megújítás” elnevezésű projekt, hazai és európai uniós vissza nem térítendő támogatásból valósul meg Budapesten, a Széchenyi Plusz Program keretében az Európai Unió Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköze, mint finanszírozó alap támogatásával, 1,524 milliárd forint értékben. A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemen a digitáliseszköz-fejlesztés mellett tananyagfejlesztés és oktatói készségek fejlesztése is szerepel. A felsőoktatás kihívásaira, az egyetem értékteremtő folyamatainak újraértelmezésére a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem a képzési kínálat piaci igényekhez igazításával, oktatási innovációkkal, a mennyiségi növekedési stratégiák helyett a minőségi stratégiák támogatásával kíván válaszolni.

A pénteken a TF-en rendezett projektbemutatón prof. dr. Sterbenz Tamás, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rektora, dr. Varga-Bajusz Veronika felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár és Világi Kristóf, a projekt szakmai vezetője vett részt.

„Bár kívülről nézve nem olyan látványos, mint a Csörsz utcai beruházásunk, olyan belső folyamatokat segít majd ez a pályázat, ami az elejétől a végéig átfordítja az oktatásmódszertant. Célunk a nemzetközi versenyképességünk javítása, valamint az, hogy edzőképzésben világszinten is egyedülálló képzési programot nyújtsunk. Az oktatás digitalizálása segítséget nyújt az élsportolóknak, akik nem tudják teljesíteni a hétfőtől pénteki tartó órarend követelményeit, egyúttal lehetőséget kínál külföldi hallgatók bevonására, amit ugyancsak kiemelten fontosnak tartunk. Az egész oktatási tartalmunkat meg tudjuk újítani, forradalmi lépések előtt állunk” – fogalmazott Sterbenz Tamás.

Ezt követően dr. Varga-Bajusz Veronika vette át a szót: „Ahhoz, hogy a sportban megjelenjen a kiválóság, rendelkezésre kell állniuk a tudományos alapoknak – ezért biztosítottuk a TF számára a támogatást. Korunk egyik legnagyobb kihívása a digitalizáció. Elengedhetetlen a digitális fejlődés, ezért is örülök, hogy a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem digitális tartalomfejlesztésen keresztül kívánja megerősíteni képzéseit, módszertanát. A magyar felsőoktatás fejlesztése nem áll meg, elköteleződésünket az is jelzi, hogy tavaly a felsőoktatás, illetve a kapcsolódó innovációs beruházások finanszírozására a magyar GDP csaknem két százalékát fordítottunk, ami európai viszonylatban élvonalbelinek tekinthető.”

Világi Kristóf beszédében hangsúlyozta: „Hálásak vagyunk, és örülünk, hogy el tudott indulni ez a projekt, amelynek révén a következő három-három és fél évben további fejlesztéseket tudunk megvalósítani. A következő hat-kilenc hónapban fejlesztési tervet készítünk elő, a digitalizációs vonalon már el is indultak a munkálatok. Nagy súlyt helyezünk a valamennyi szervezeti egységhez eljutó projekt kommunikációjára.”

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!