Meter Matters - projektülés a Coimbrai Egyetemen TF-es részvétellel
2023. február 21.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A METER MATTERS elnevezésű európai projekt második találkozóján vettek részt a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem képviselői. A 2023. január 31. és február 2. között tartott eseménynek a portugáliai Coimbra Egyetem volt a házigazdája.

A projekt alcíme a hat szervezet által használt munkanyelven „Proposal of criteria & model for co-funding inclusion in sport”, amely magyarra fordítva egyben a projekt legfőbb célját is jelenti: „Javaslat a sport általi inklúzió társfinanszírozásának kritériumaira és modelljére”.

Dr. Perényi Szilvia, a sportmenedzsment tanszék docense és dr. Farkas Judit neveléstudományi és szakpolitikai kutató, a Minőségbiztosítási és Akkreditációs Iroda munkatársa a projekt munkatársaival együtt azt a féléves munkát zárta le a projektülésen, amelynek keretében áttekintették a szakirodalmat a sportbeli társadalmi inklúzió megközelítéséről és definíciójáról az európai országokban, valamint feltárták és összegyűjtötték az inklúziót elősegítő társfinanszírozási gyakorlatokat.  

Metter Matters projektülés a Coimbrai Egyetemen 1

A coimbrai találkozón ezt a hamarosan megjelenő tanulmányt véglegsítették, valamint elkészítették a kérdéssorokat a tudományos kutatási tervben meghatározott interjúalanyok és fókuszcsoportok számára. A következő félévben az adatgyűjtés és az eredmények feldolgozása következik.

A Meter Matters projekt partnerei között a Magyar és a Szlovén Speciális Olimpiai Szövetséget, a Coimbrai Egyetemet és a Ljubljanai Egyetemet, valamint a portugál Autista Szövetséget is megtalálhatjuk.

Metter Matters projektülés a Coimbrai Egyetemen 2

Metter Matters projektülés a Coimbrai Egyetemen
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!