A téli sportok és a táplálkozás (podcast)
2023. február 17.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem podcastsorozatának következő adásából kiderül, hogyan táplálkozzunk, ha téli sportokat űzünk. Mindezt a TF Sport-táplálkozástudományi Központjának sport-specifikus dietetikai szakembereitől tudjátok meg.

A TF januárban indult podcastsorozatában az egyetem hallgatóit és fiatalokat érintő sportos témákat boncolgatnak elismert oktatóink, valamint intézményünkhöz közeli neves sportszakemberek. Ezúttal a táplálkozás és az öltözködés, valamint a téli sportok kapcsolata kerül terítékre, legyen szó verseny- vagy szabadidősportról.  

Bár lassan vége a télnek, síelni, hódeszkázni vagy korcsolyázni még mindig van lehetőségünk, ezért kifejezetten hasznos tudnunk, hogyan táplálkozzunk, amikor téli sportokat űzünk. A hidegben ugyanis megváltozik szervezetünk működése, ezért másképpen kell étkeznünk, kiváltképpen, ha rendszeres szabadtéri testmozgást végzünk.

Valóban több szénhidrátot kell fogyasztaniuk a téli sportokat versenyszerűen űzőknek? Igaz, hogy télen is ügyelnünk kell a megfelelő folyadékbevitelre? Síelés közben tényleg bátran ehetünk gőzgombócot a hüttében?

Bartusné dr. habil. Szmodis Márta, az Egészségtudományi és Sportorvosi Tanszék docense három remek szakembert hívott meg, hogy választ találjon többek között ezekre a kérdésekre: Shenker-Horváth Kingát, Szakszon Flórát és Jenes-Kis Virágot, a TF Sport-táplálkozástudományi Központjának munkatársait.   

Már végeztél a vizsgáiddal, és még nem kezdődött el az új szemeszter, mégis túlteng benned a tudásvágy? Kövesd a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem honlapját és közösségimédia-felületeit, ahol január 23-tól február 19-ig TF-es oktatókkal és prominens szakemberekkel készített podcastokat teszünk közzé.

A műsorokat több felületen, a Youtube-on és a Spotify-on is meghallgathatjátok.

Hangoljatok ránk, és osszátok meg másokkal is a podcastokat!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!