A hazai kosárlabda-utánpótlás helyzete (podcast)
2023. február 15.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem podcastsorozatának mostani epizódjában a magyar kosárlabda-utánpótlás jelenlegi helyzetét tekintik át szakértőink.

A TF januárban indult podcastsorozatában az egyetem hallgatóit és fiatalokat érintő sportos témákat boncolgatnak elismert oktatóink, valamint intézményünkhöz közeli neves sportszakemberek. A mai adásban sem lesz ez másképpen, hiszen Boros Zoltán Zsoldos Andrást és Horváth Józsefet hívta meg, hogy körbejárják a magyar kosárutánpótlás állapotát.

Ki ne hallgatna szívesen podcastot LeBron James-szel, minden idők legtöbb pontot szerző NBA-játékosával? Ha mifelénk járna, egészen biztos, hogy elhívnánk a TF stúdiójába, ám egyelőre ez csak álom.

Az viszont valóság, hogy a magyar kosárlabda-utánpótlásnak bőven van pótolni valója a nemzetközi porondon. Boros Zoltán, a TF Sportjáték Tanszékének kosárlabda-szakedzője olyan beszélgetést moderál, amelyben Zsoldos András, a Budapest Honvéd Kosárlabda-akadémiájának szakmai igazgatóhelyettese, a magyar válogatott korábbi játékosa, majd később a korosztályos- és felnőttválogatott és több NB I-es csapat edzője, valamint Horváth József, a Soproni Műegyetemi és Atlétikai Club (SMAFC) elnöke, a Soproni Fiúsportiskola és Kosárlabda-akadémia vezetője igyekszik megmagyarázni, miért van lemaradva a magyar kosárlabda-utánpótlás más országokétól, miben és hogyan kellene előrelépnünk, és ezért milyen áldozatokat kellene hoznunk.

Már végeztél a vizsgáiddal, és még nem kezdődött el az új szemeszter, mégis túlteng benned a tudásvágy? Kövesd a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem honlapját és közösségimédia-felületeit, ahol január 23-tól február 19-ig TF-es oktatókkal és prominens szakemberekkel készített podcastokat teszünk közzé.

A műsorokat több felületen, a Youtube-on és a Spotify-on is meghallgathatjátok.

Hangoljatok ránk, és osszátok meg másokkal is a podcastokat!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!