Sporttudomány a tehetséggondozás szolgálatában
2023. február 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem podcastsorozatának mostani adása – amelyben dr. Rácz Levente és Langmár Gergely, a TF PhD-hallgatója szerepel – a tehetséggondozás és a sporttudomány kapcsolatáról szól.   

A TF januárban indult podcastsorozatában az egyetem hallgatóit és fiatalokat érintő sportos témákat boncolgatnak elismert oktatóink, valamint intézményünkhöz közeli neves sportszakemberek. A soron következő adás középpontjában szereplőink azt vizsgálják, hogyan tudja szolgálni a sporttudomány a tehetséggondozást, és ebben mekkora szerep és felelősség hárul a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemre.

Mi sül ki abból, ha két sportkineziológust ültetünk a mikrofon mögé? Csakis jó dolog! Dr. Rácz Levente, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Kineziológiai Tanszékének vezetője és Langmár Gergely, a Nemzeti Kézilabda Akadémia sport-és egészségtudományi csoportjának vezetője ugyanis most mindenkit beavat a sporttudományi kutatások kihívásaiba és rejtelmeibe. Elmagyarázzák többek között, miért fontosak a sporttudományi vizsgálatok, hogyan használhatjuk az eredményeket a gyerekek és fiatalok tehetséggondozásában, teljesítményük nyomon követésében és a sérülések megelőzésében.  

Már végeztél a vizsgáiddal, és még nem kezdődött el az új szemeszter, mégis túlteng benned a tudásvágy? Kövesd a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem honlapját és közösségimédia-felületeit, ahol január 23-tól február 19-ig TF-es oktatókkal és prominens szakemberekkel készített podcastokat teszünk közzé.

A műsorokat több felületen, a Youtube-on és a Spotify-on is meghallgathatjátok.

Hangoljatok ránk, és osszátok meg másokkal is a podcastokat!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!