Nagyszerű TF-es síeredmények a MEFOB-on
2023. február 9.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Tizenhárom egyetem hatvan hallgatója csatolt lécet az idei alpesi sí, snowboard és sífutó MEFOB-on a franciaországi Puy-Saint-Vincent-ban, ahol természetesen a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem is képviseltette magát. Nem is akárhogy: négy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel a legeredményesebb lett!

A TF-es indulók közül Osváth Norbert egymaga három elsőséget söpört be, a snowboardosok között megnyerte a szlalomversenyt, a parallel szlalomversenyt, valamint a boardercrosst. Balázs Bence Zsombor második lett szlalomban és parallel szlalomban, snowboard bordecrossban pedig harmadik. Női snowboardban ugyancsak kimagaslóan teljesítettek a TF-esek, Takács Bettina az első, Demeter Andrea pedig a harmadik helyen végzett.

Mátraszentistvánban is a síelőké volt a terep, hétfőn ott rendezték meg óriás-műlesiklásban az alpesi sí MEFOB-ot a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Testnevelés és Sport Intézete és a MATE gyöngyösi Károly Róbert Campusa közös szervezésében. Parasportolók, illetve több kategóriában szeniorok is rajthoz álltak az egyetemi hallgatók és oktatók mellett. Mindkét nem óriásműlesikló versenye két futamból állt, a kvalifikációs futamokat követték a döntők. Igazolt versenyzők és a szabadidejükben sportolók egyaránt indulhattak, s bármelyik hazai felsőoktatási intézmény hallgatója nevezhetett, a jogosultságot a rajt előtt természetesen ellenőrizte a versenybizottság. Nos, a hölgyek versenyében itt is örülhettünk TF-es sikernek, hiszen az egyetemen levelező tagozatos Szlovencsák Panka lett az első.

Fotó: Magyar Snowboard Szövetség

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!