Szabadidősporttal az egészséges életmódért (podcast)
2023. február 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem podcastsorozatának ebben az adásában a hazai szabadidősport helyzetéről és a magyar lakosság egészségi állapotának javításra tett kísérlet hátteréről beszél dr. Lacza Gyöngyvér és Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős államtitkár.

A TF januárban indult podcastsorozatában az egyetem hallgatóit és fiatalokat érintő sportos témákat boncolgatnak elismert oktatóink, valamint intézményünkhöz közeli neves sportszakemberek. A soron következő adás középpontjában a hazai szabadidősport helyzete, a magyar lakosság egészségügyi mutatói, továbbá a Monspart Sarolta Aktív Életmód-stratégia áll.

Aggodalomra adhat okot, hogy az Eurobarométer legfrissebb felmérése szerint magyar lakosság csupán 4 százaléka mozog rendszeresen, és mi, magyarok más egészségügyi mutatókban is gyengén állunk a többi uniós tagállamhoz képest. Erre adhat megfelelő választ a Monspart Sarolta Aktív Életmód-stratégia, amelynek kidolgozásában oroszlánrész jutott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem rekreáció tanszékén dolgozó munkatársaknak. A program megszületésének előzményeiről, főbb elemeiről és várható hatásairól beszélget dr. Lacza Gyöngyvér tanszékvezető és Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára.

Már végeztél a vizsgáiddal, és még nem kezdődött el az új szemeszter, mégis túlteng benned a tudásvágy? Kövesd a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem honlapját és közösségimédia-felületeit, ahol január 23-tól február 19-ig TF-es oktatókkal és prominens szakemberekkel készített podcastokat teszünk közzé.

A műsorokat több felületen, a Youtube-on és a Spotify-on is meghallgathatjátok.

Hangoljatok ránk, és osszátok meg másokkal is a podcastokat!

Utolsó módosítás: 2023. február 8. 17:55
nyomtatás
2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!