Igazi tudástranszfer a Debreceni Egyetemen
2023. február 8.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Debreceni Egyetem kancellárja, prof. dr. Bács Zoltán és a Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója, prof. dr. Balogh László meghívására prof. dr. Sterbenz Tamás rektor vezetésével Debrecenbe látogatott a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem 13 vezető munkatársa.

A Debreceni Egyetem közel 50 ezer egyetemi polgárral, kimagasló oktatási portfoliójával és a városét meghaladó költségvetésével példaként szolgálhat sok magyar felsőoktatási intézmény számára. A TF és a Debreceni Egyetem között hagyományosan jó a kapcsolat, amely akadémiai, sporttudományos és más területen, nem mellékesen emberi, baráti együttműködésekben egyaránt tetten érhető. Nem véltelenül mondta el Bács Zoltán kancellár az esti közös beszélgetés során, hogy ő igazi TF-es, mert az egyetem mai területén, a Sportkórházban született.

A látogatás célja a tapasztalatcsere volt, a TF vezetői azért látogattak el a cívisvárosba, hogy ott különböző területeken tanulmányozhassák a működési modellt, a létesítményüzemeltetési mintát, amelyet később beépíthetnek a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem napi munkájába, s ezzel hozzájárulhatnak a TF fejlődéséhez.

A kétnapos program során Balogh László professzor bemutatta a Debreceni Egyetem imponáló létesítményrendszerét, beszélt a Koordinációs Intézet hatékony működéséről, a létesítmény hasznosításáról, bérbeadásról, marketingről és más hasonló területekről.

Ezt követően került sor prof. dr. Bács Zoltán kancellár úr előadására, amely az egyetem működési modelljét, a modellváltás debreceni példáját, de emellett igen hangsúlyosan az egyetemi cégek és a Science Park működését mutatta be. Az előadás után az estébe nyúló kötetlen beszélgetésben sok izgalmas gazdasági téma és példa is szóba került. A látogatás második napján, dr. Jutkusz Lilla, az Innovációs Ökoszisztéma Központ igazgatója, dr. Bene Tamás, a Kutatáshasznosítási és Technológiatranszfer Központ mb. vezetője és Mézes László, a Pályázati Központ igazgatója vázolta fel a szervezeti egységek hatékony működését, gyakorlati kérdésékre is kielégítő válaszokat adva. 

Köszönjük a Debreceni Egyetem vezetőinek, munkatársainak a szíves fogadtatást és a tapasztalatcserét, amely több területen is valóban hozzájárulhat a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem (TF) előrelépéséhez, fejlődéséhez.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!