A térdsérülések veszélyei a téli sportokban – podcast Lacza Zsomborral
2023. február 7.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem podcastsorozatának mostani adásában dr. Lacza Zsombor, a TF tudományos és innovációs rektorhelyettese ismerteti a téli sportok űzése közben jelentkező legjellemzőbb térdsérüléseket, valamint azt, hogyan előzhetjük és gyógyíthatjuk meg őket.

A TF januárban indult podcastsorozatában az egyetem hallgatóit és fiatalokat érintő sportos témákat boncolgatnak elismert oktatóink, valamint intézményünkhöz közeli neves sportszakemberek. A soron következő adásban egy rendkívül aktuális, a téli sportokat, illetve a télen is végezhető, szabadtéri testmozgást érintő témával jelentkezünk.

A szabadidő- és versenysportolók gyakran szembesülnek a testmozgást gátló fájdalmas térdsérülésekkel, térdproblémákkal és ízületi megbetegedésekkel. Különösen igaz ez a téli sportok – síelés, korcsolyázás, hódeszkázás – kedvelőire, akik a más sportokat űzőkhöz képest gyakrabban esnek el, valamint azokra, akik a zimankó ellenére is futni, kocogni, erősíteni járnak.

Aggodalomra semmi okunk, hiszen dr. Lacza Zsombor ortopéd-traumatológus szakorvos, a térdsérülések specialistája, a TF Sportélettani Kutatóközpontjának igazgatója nemcsak ismeri és kutatja a térdízületi problémákat, hanem kezeli is. Sőt néhány remek tippel is szolgál, hogyan előzzük meg a bajt, miképp ismerjük fel a sérülésre utaló jeleket, valamint, hogy mikor forduljunk velük szakorvoshoz.

Ha sportolás közben vagy után gyakran fáj a térded, ez igazán a te műsorod.

Már végeztél a vizsgáiddal, és még nem kezdődött el az új szemeszter, mégis túlteng benned a tudásvágy? Kövesd a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem honlapját és közösségimédia-felületeit, ahol január 23-tól február 19-ig TF-es oktatókkal és prominens szakemberekkel készített podcastokat teszünk közzé.

A műsorokat több felületen, a Youtube-on és a Spotify-on is meghallgathatjátok.

Hangoljatok ránk, és osszátok meg másokkal is a podcastokat!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!