Szépen helytálltak a TF-hallgatók a Téli Egyetemi Világjátékokon
2023. január 23.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Alaposan kitettek magukért a TF-es hallgatók a nemzetközi egyetemi sport egyik legrangosabb világeseményén, a vasárnap Lake Placidben zárult Téli Egyetemi Világjátékokon.

Szépen helytálltak a TF hallgatók a Téli Egyetemi Világjátékokon

Január 12. és 22. között az egyesült államokbeli Lake Placid adott otthont a téli Universiadének, azaz a Téli Egyetemi Világjátékoknak, amelyen az eddigi legnépesebb magyar küldöttség vett részt.

Örömmel újságoljuk, hogy az 53 fős piros-fehér-zöld delegációból a legtöbb hallgatót, szám szerint 13-at a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem küldött az eseményre: 11 jégkorongozót és két alpesi sízőt.

A tizenegy TF-est felvonultató férfi jégkorong-válogatott Dél-Koreát és Nagy-Britanniát legyőzve a 8. helyen zárta a tornát.

Alpesi síben Junia Brigitta Magolda a 42. helyen fejezte be a nők óriásműlesikló-viadalát, míg Majtényi Hanna szuperóriás-műlesiklásban 30., alpesi kombinációban 23., míg a vegyes csapatok párhuzamos óriásműlesiklás-versenyében 9. lett.

Téli Egyetemi Világjátékokon részt vett TF-hallgatók névsora

Alpesi sí:

Junia Brigitta Magolda
Majtényi Hanna

Jégkorong:

Ádám Zsolt, Alapi Márton, Banga Nándor Vilmos, Csiszer Ádám, Erdély Botond, Kovács Sebestyén, Nádor Kristóf Antal, Nagy Ákos, Szabó Péter, Tóth Károly Balázs, Vincze Gergő  

 Fotó: MEFS

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!