Látványos showműsorral mutatkozott be a TF az Educatión
2023. január 13.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Nemcsak a nagyszínpadon, hanem az egyetem standján is jelentős érdeklődést tapasztaltunk egyetemünk iránt a csütörtökön kezdődött Educatio nemzetközi oktatási szakkiállításon.

Látványos showműsorral mutatkozott be a TF az Educatión

Január 12. és 14. között a Hungexpó területén rendezik meg a 23. Educatio oktatási szakkiállítást, amelyen természetesen a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem is jelen van.

Az esemény első napján, január 12-én, csütörtökön jóformán már a 10 órás nyitástól megállás nélkül érkeztek az érdeklődők a TF standjára, ahol a Tanulmányi Hivatal és a Hallgatói Önkormányzat képviselői, valamint Budaházy Boglárka, a TFSE röplabdázója várta a továbbtanulni vágyókat.

Pontban délután fél egykor „elfoglaltuk” a nagyszínpadot: először a testnevelő tanári szakra járó Bánki Bernadett és Polák Barbara tartott látványos RG-bemutatót, majd a szintén ritmikus gimnasztikázó, az MSc edző szakon végzős Wehovszky Vivien tett hasonlóképp.

A rövid, sportos felvezető után dr. Ökrös Csaba általános rektorhelyettes köszöntötte a kilátogatókat.

„A TF különösen remek választás azok számára, akik kedvelik a sportos életformát, és akik sportos közegben nőttek fel. Ők – a tanulás mellett – gyakorlatilag ezt, a számukra megszokott életvitelt folytathatják nálunk. Az élsportolókat mentorprogramjainkkal támogatjuk, a tömegsport iránt érdeklődőket pedig a más hazai egyetemekre kevésbé jellemző rekreációs programokkal segítjük. A két év híján százéves, a sport és a sporttudomány terén legrégebbi magyar egyetem nemcsak hazai, hanem nemzetközi viszonylatban is elismert intézmény. Mindezt annak köszönheti, hogy oktatói gárdája nemzetközileg is elismert professzorokból és szakemberekből áll. Hangsúlyozom, nemcsak testnevelő tanári szakunk vonzó a fiatalok számára, hanem az edző és a rekreáció szakunk is” – hangoztatta a rektorhelyettes.    

Ökrös Csaba beszédében kitért továbbá a TF-es gólyatáborokra, az egyetemen zajló sporteseményekre, a képzésekre, valamint a posztgraduális képzésekre, különös súly fektetve a gyakorlatorientált megközelítésre.  

A bemutatkozó műsor zárásaként a TFSE cheerleading szakosztálya, valamint az egyesület magyar bajnok párosa, Babály Virág és Babály Tekla varázsolt sportos hangulatot a színpadra.

Január 13-án, pénteken is szeretettel várunk benneteket a Hungexpón. Lesz miért felkeresnetek a TF standját, hiszen 10 és 11 óra között az egyetem rektora, prof. dr. Sterbenz Tamás vár mindenkit, 11 és 13 óra között pedig találkozhattok Karakas Hedvig cselgáncsozó olimpikonnal és Németh Almával, a TFSE NB I-es kosárlabdázójával.

Január 14-én, szombaton se maradjatok otthon, már csak azért sem, mert 11 és 12 óra között Szőke Alex birkózó olimpikon lesz a TF-stand VIP-je. 

Látogass meg bennünket a Hungexpón, és válaszd a jövő sportegyemét, a TF-et!

A rendezvény időpontja: 2022. január 12-14., 10.00–17.00

Fotó: Vidor Gergely

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!