Népes TF-es küldöttség a Téli Egyetemi Világjátékokon
2023. január 6.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Január 12. és 22. között az egyesült államokbeli Lake Placidben rendezik meg a Téli Egyetemi Világjátékokat. Hazánkból 36 fiatal sportoló utazik el a rangos eseményre, ez minden idők legnépesebb magyar küldöttsége a játékokon.

Népes TF es küldöttség a Téli Egyetemi Világjátékokon

Büszkén újságolhatjuk, hogy közülük 13 a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem hallgatója!

A világ egyik leglátványosabb sportágában, jégkorongban tizenegy TF-es várja a bevetést, Alapi Márton, Ádám Zsolt, Banga Nándor Vilmos, Csiszer Ádám, Erdély Botond, Kovács Sebestyén, Nagy Ákos, Nádor Kristóf, Szabó Péter, Tóth Károly Balázs és Vincze Gergő. Rajtuk kívül Junia Brigitta Magdolna és Majtényi Hanna képviseli egyetemünket, mindketten alpesi síben: Junia Brigitta Magdolna lesiklásban és óriásműlesiklásban, a 2021-es olaszországi felnőtt-világbajnokságon is induló Majtényi Hanna pedig lesiklásban, óriásműlesiklásban, szuperóriás-műlesiklásban és a kombinációban áll rajthoz.

Lake Placid világhírű hely a sportban, hiszen 1932-ben és 1980-ban is ott rendezték a téli olimpiát. A jövő héten kezdődő egyetemi versenyen a 36 magyar induló összesen öt sportágban, alpesi síben, műkorcsolyában, gyorskorcsolyában és rövid pályás gyorskorcsolyában, valamint jégkorongban teszi próbára tudását.

A Téli Egyetemi Világjátékokat négy év elteltével rendezik meg ismét, az előző, 2021-re tervezett ugyanis elmaradt a koronavírus-járvány miatt.

Figyeljünk tehát a következő napokban Lake Placidre, hajrá, magyarok, hajrá, TF!

Fotó: FISU

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!