Kettős könyvbemutató a TF-en
2022. december 2.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Jövő héten kedden könyvbemutató házigazdája lesz a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, az intézmény Könyvtár és Levéltárában 13 órától várja az érdeklődőket prof. dr. Hamar Pál és dr. habil. Soós István, hogy ismertesse legújabb alkotását.

Kettős könyvbemutató a TF en

Hamar Pál – aki már húsz könyvet írt és szerkesztett magyar, illetve idegen nyelven a sporttudomány, a testnevelés, a torna tantervelméleti, oktatásmódszertani, valamint sportágelmélet témáiról – legújabb műve a Testnevelés. Tudomány – Tervezés – Oktatás – Értékelés címmel jelent meg az idén áprilisban, és tökéletesen bevezeti az olvasót a testnevelés tudományelméleti kérdéseibe, lebilincselő és informatív módon tárja fel a tantárgy oktatásának lényegi ismereteit. A testnevelés-gyógytestnevelés szakos hallgatók mellett a testkulturális felsőoktatási intézményekben oktatóknak és a gyakorló pedagógusoknak egyaránt hasznos és informatív alkotás.

Soós István kutatóprofesszor monografikus könyve Az egészségközpontú fizikai aktivitás és az ülő („sedens”) életvitel (Kutatási megközelítések, motivációs elméletek, nevelési aspektusok) címmel jelent meg, s hét fejezetben, 235 oldalon 408 hazai és nemzetközi szakirodalmat dolgoz fel, valamint saját kutatásokat is bemutat az egészségközpontú fizikai aktivitás növelését és a sedens életvitel racionalizált csökkentését hangsúlyozva.

A december 6-án a TF-en rendezendő esemény házigazdája dr. Gombocz János professor emeritus lesz. A bemutató után az érdeklődőknek lehetőségük lesz megvitatni a fölvetődő kérdéseket. A két szerző és a TF mindenkit szeretettel vár!

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!