Úszás: fontos láncszem a képzésben a TF
2022. november 29.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

Másik hét egyetem mellett a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel is együttműködési megállapodást írt alá dr. Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke.

Úszás fontos láncszem a képzésben a TF

Mindez garancia arra, hogy a jövőben kizárólag a felsőoktatási intézmények által képzett, felkészült oktatók foglalkozhassanak az Úszó Nemzet Programba bekapcsolódó gyerekekkel. A MÚSZ-gála előtt rendezett sajtótájékoztatón prof. dr. Sterbenz Tamás rektor képviselte a TF-et.

Az eseményen természetesen ott volt prof. dr. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem Úszás és Vízi Sportok Tanszékének korábbi vezetője, jelenleg egyetemi tanára, aki kiemelte: akárcsak a versenysportolók esetében az edzők, a gyerekeknél az oktatók megfelelő képzettsége elengedhetetlen a sikerhez.

„Egy rossz oktató felmérhetetlen károkat tud okozni, így nem lehet eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy jól képzett, az úszásoktatáshoz és a gyerekekhez kiválóan értő szakemberek legyenek ott a medencékben. A MÚSZ kidolgozta a licencrendszert, azaz ebben a programban kizárólag olyan oktató vehet részt, akinek mi engedélyt adunk, és nagyon remélem, hogy idővel sikerül kiszorítani az összes kóklert. Ráadásul ahogy nő a program, úgy lesz szükség egyre több oktatóra, nyilvánvaló, hogy a TF ezt önmagában már nem tudja lefedni, ezért elengedhetetlen, hogy az összes olyan felsőoktatási intézmény kapcsolódjék be a programba, amelyben minden adva van a szakemberképzéshez.”

Az egyetemek képviselői hangsúlyozták: örömmel csatlakoznak az Úszó Nemzet Programhoz, elvégre az együttműködés valamennyi fél számára előnyökkel jár. Amellett, hogy a MÚSZ kész profi szakmai támogatást nyújtani a képzéshez, szívesen fogadja a hallgatókat sportszakmai gyakorlatokon, sőt a legjobbak ingyen vehetnek részt a szövetség jövőbeni, a tudásukat még inkább elmélyítő továbbképzésein.

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!