Együttműködési megállapodást kötött a TF és a Magyar Úszószövetség
2022. november 28.Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem

A Magyar Úszószövetség (MÚSZ) nyolc hazai egyetemmel, közöttük a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetemmel kötött együttműködési megállapodást, amellyel az Úszó Nemzet Programban részt vevő oktatók kiválasztását és fejlesztését segítik – adta hírül az nso.hu.

Együttműködési megállapodást kötött a TF és a Magyar Úszószövetség

A szövetség november 25-én, pénteken tartott sajtótájékoztatót, amelyen Wladár Sándor, a szervezet elnöke leszögezte, a magyar sport történetében egyedülálló megállapodás született az érintettek között.

Elhangzott, hogy korábban a szakértők bevonták az illetékes oktatás- és sportpolitikáért felelős tárca képviselőit, és az általuk megfogalmazott szakterületi javaslatokat beépítették a 2018-ban állami támogatással létrehozott Úszó Nemzet Programba, amelynek keretében jelenleg húsz városban 20 ezer gyermekkel foglalkoznak.

Wladár Sándor azt is elmondta, hogy a tervek szerint jövő szeptembertől már 46 ezer gyermeket tudnak bevonni a programban, és ezt a számot néhány éven belül 100 ezerre szeretnék feltornázni. 

A pénteki sajtótájékoztatón egyetemünket prof. dr. Sterbenz Tamás rektor képviselte.

Az együttműködési megállapodást a Szegedi Tudományegyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Nyíregyházi Egyetem, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Széchenyi István Egyetem képviselői írták alá.

Fotó: Árva Károly

2024. Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem
Minden jog fenntartva!